00:15:33 08.10.2022
Stiri

ACORD între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind înființarea unui NOU punct de trecere peste Prut: „Chiar dacă este un pod plutitor deocamdată, sunt puse bazele ca să devină permanent”

Actualitate 10.08.2022 16:15 Vizualizări887 Autor: Ziarul National
ACORD între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind înființarea unui NOU punct de trecere peste Prut: „Chiar dacă este un pod plutitor deocamdată, sunt puse bazele ca să devină permanent”


Pe segmentul moldo-român al frontierei urmează să fie deschis un nou punct de trecere: Leova – Bumbăta.

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind înființarea acestui punct de trecere a frontierei.

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, Serghei Diaconu, a declarat la ședința de Guvern că noul punct de trecere va permite accelerarea și facilitarea traversării frontierei de către persoane și mijloace de transport, fluidizarea traficului transfrontalier și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate.

De asemenea, un nou punct la frontieră va contribui la îmbunătățirea capacităților de procesare a mijloacelor de transport care tranzitează Republica Moldova, dezvoltarea rețelei căilor comerciale pentru traficul transfrontalier și sporirea nivelului de securitate atât pe plan național, cât și regional.

„Un nou pod peste Prut, chiar dacă este plutitor deocamdată, dar sunt puse bazele pentru ca acesta să devină permanent”, a punctat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Menționăm că un pod care lega localitățile Leova din R. Moldova și Bumbăta din România a existat și anterior, dar a fost distrus acum 78 de ani de către sovietici.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md