23:25:33 12.08.2022
Stiri

„Acasă la noi”: Tineri din România, R. Moldova şi Ucraina, vizită la Biblioteca Universității Tehnice de la Iaşi cu arhitectură spectaculoasă şi cărţi rare

Actualitate 05.08.2022 09:29 Vizualizări1116 Autor: Livia Grecu
 „Acasă la noi”: Tineri din România,  R. Moldova şi Ucraina, vizită la Biblioteca Universității Tehnice de la Iaşi  cu arhitectură spectaculoasă şi cărţi rare


Un grup de 50 de tineri din România, Republica Moldova și Ucraina au vizitat ieri Biblioteca și Aula Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), unde au fost impresionați de arhitectura spectaculoasă și colecția de cărți rare.

Tinerii au aflat despre istoria Universității, viața studențească și preocupările academice ale comunității TUIASI, precum și despre oportunitățile oferite de programele de studiu și de cercetare.

Vizita a făcut parte din Tabăra de cultură și civilizație românească „Acasă la noi”, organizată de Asociația ASTRA, cu scopul de a promova valorile culturale românești și conștientizarea importanței cunoașterii istoriei comune a României, Bucovinei și Republicii Moldova.

Potrivit rezultatului sesiunii de vară a admiterii 2022, la Universitatea Tehnică din Iaşi sunt cu 40% mai mulți candidați pe locurile bugetate la licență și 50% mai mulți candidați pe locurile destinate românilor de pretutindeni.

„Putem afirma foarte clar că admiterea din acest an, la licență și masterat, a reprezentat un record al ultimilor ani. Un succes care, recunosc deschis, mi-a depășit oarecum așteptările, având în vedere dimensiunea promoției absolvenților de Bacalaureat.

În același timp, ne așteptam la rezultate bune, susținuți fiind de campania la nivel național care evidențiază rolul învățământului tehnic și solicitările uriașe de specialiști absolvenți ai studiilor universitare tehnice. O campanie firească, având în vedere că nicio țară nu poate spera să se dezvolte fără ingineri”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md