10:17:42 19.10.2017
Stiri

Zilele Diasporei 2017 // Invitație la Guvern, consultări, Cupa la minifotbal și festivalul „Gustar”

Moldovenii în lume 08.08.2017 08:30 Vizualizări3193 Autor: Ziarul National
Zilele Diasporei 2017 // Invitație la Guvern, consultări, Cupa la minifotbal și festivalul „Gustar”

Biroul pentru Relații cu Diaspora desfășoară și în acest an Zilele Diasporei în R. Moldova, în perioada 18-20 august curent, sub patronajul Guvernului.

Pe parcursul celor trei zile, reprezentanții diasporei vor fi invitați la Guvern unde vor avea loc „Ziua ușilor deschise”, să participe la seminare tematice și consultări cu diaspora, dar și la Cupa diasporei la minifotbal.

În cadrul Zilei uşilor deschise la Guvern vor fi prezentate Grupurile de Excelență ale Diasporei, activitățile BRD pentru susținerea Diasporei şi rezultatele cartografierii diasporei.

Organizatorii evenimentelor anunță că discuţiile din cadrul seminarelor tematice se vor axa pe programe economice și oportunități de promovare a revenirii și reintegrării durabile a migranților, turismul nostalgic, consultări privind Strategia Națională de Dezvoltare Moldova 2030, bune practici de implicare a Diasporei în dezvoltarea localităților de baștină din Moldova prin mecanisme și instrumente disponibile etc.

De asemenea, în cadrul ediției a VII-a a Festivalului Internațional Gustar, desfășurată în parteneriat cu BRD, va fi organizat un târg/expoziție dedicată diasporei - „Moldova de oriunde”. Astfel, diaspora va prezenta țara de destinație într-un stand expozițional prin materiale promoționale, gastronomie și numere artistice.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dorin 08.08.2017 10:16

Sa mai zica pe urma diaspora ca nu sunt luati in consideratie de catre guvernare! Sa vreie ar putea participa mult mai activ la viata tarii!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md