15:36:57 29.03.2024
Stiri

ZECE alimente pe care nu ar trebui să le ții niciodată în frigider

Știri 23.07.2014 10:10 Vizualizări1820 Autor: Galina Munteanu
ZECE alimente pe care nu ar trebui să le ții niciodată în frigider


Păstrarea corectă a alimentelor în frigider este esențială pentru o alimentație sănătoasă, iar următoarele recomandări oferite de specialiști sunt numai bune de urmat dacă doriți să consumați alimentele doar atunci când sunt proaspete.

Roșiile

Roșiile își pierd toată savoarea în frigider. Aerul rece împiedică procesul de coacere a roșiilor, acesta fiind exact ceea ce ar trebui să le dea mai mult gust și savoare. Frigiderul alterează și textura lor. Păstrați roșiile în afara frigiderului, într-un castron sau pe tejghea.

Busuiocul

Busuiocul se ofilește mai repede dacă este ținut în frigider și va absorbi și mirosurile tuturor celorlalte alimente din jur. Este mai bine să fie păstrat afară, într-o cană cu apă proaspătă, asemenea florilor. Dacă vrei să păstrezi busuiocul pentru mai mult timp, specialiștii recomandă fierberea și apoi congelarea lui.

Cartofii

Un cartof păstrat în frigider își va transforma mult mai repede amidonul în zahăr. În loc să pui cartofii în frigider, e mai potrivit să îi ții într-o pungă din hârtie într-un loc răcoros - nu rece. Locul ideal este o cameră pentru plante rădăcinoase, dar și o cămară obișnuită este potrivită, atâta timp cât e destul de întunecată și răcoroasă. Hârtia funcționează mai bine decât plasticul, pentru că lasă cartoful să respire și nu putrezește atât de repede.

Ceapa

Dacă ții ceapa în frigider, va deveni la un moment dat moale și mucegaită din cauza umezelii. Păstrează ceapa într-un loc răcoros și uscat și ai grijă să nu stea aproape de cartofi. Depozitate împreună, amândouă se alterează mai repede.

Avocado

Dacă vrei ca fructele de avocado să se coaca, sigur nu trebuie să le așezi în frigider. Dacă totuși ai cumpărat un avocado deja copt pe care nu vrei să îl folosești imediat, îl poți pune în frigider.

Usturoiul

La un moment dat, usturoiul va începe să germineze în frigider și s-ar putea să mucegăiască și să capete o textură de cauciuc. Ar trebui în schimb să păstrezi usturoiul într-un loc răcoros și uscat.

Pâinea

Ținută în frigider, pâinea se va usca foarte repede. Dacă nu e vorba de pâine deja feliată pe care ai de gând să o folosești în câteva zile, este recomandat să o păstrezi pe masă sau în congelator. Și aici pâinea ar trebui să fie împachetată ca să își rețină umezeala, iar când este scoasă din frigider, ar trebui să fie lăsată să se decongeleze treptat și complet înainte să fie consumată sau prăjită la toaster.

Uleiul de măsline

Acesta ar trebui să fie depozitat într-un loc răcoros și întunecat, unde se va condensa și va avea o consistență mai tare, aproape ca de unt.

Cafeaua

Dacă laşi cafeaua în frigider, îşi va pierde savoarea şi va prinde mirosuri de mâncare. Şi cafeaua ar trebui să stea într-un loc răcoros şi întunecat, unde îşi va păstra savoarea şi prospeţimea. Cafeaua în catităţi mari poate fi totuşi ţinută în congelator.

Mierea

Nu este nevoie ca mierea să fie păstrată în frigider - îşi va menţine practic pentru totdeauna gustul şi calitatea dacă stă într-un recipient etanş. În plus, mierea ţinută în frigider se poate cristaliza.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md