11:34:02 20.03.2018
Stiri

ZdG: Singurul judecător reținut pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită a plecat în concediu până în 2019

Anticorupție 09.10.2017 12:00 Vizualizări2827 Autor: Ziarul National
ZdG: Singurul judecător reținut pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită a plecat în concediu până în 2019 ZdG

Oleg Melniciuc, judecătorul Judecătoriei Chișinău vizat într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită, a solicitat „acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la atingerea vârstei de 3 ani”. La 2 octombrie 2017, Radu Țurcanu, președintele Judecătoriei Chișinău, i-a acceptat cererea, iar a doua zi Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis suspendarea acestuia din funcție.

„ZdG” scrie că decizia lui Oleg Melniciuc de a solicita concediu parțial plătit pentru îngrijirea copilului vine la scurt timp după ce a ajuns să fie investigat penal pentru îmbogățire ilicită. În luna iunie curent, Melniciuc a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior eliberat, fiind cercetat penal în libertate.

Oleg Melniciuc, fostul preşedinte al Judecătoriei Râşcani, candidatura căruia a fost, la începutul acestui an, respinsă de CSM pentru funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Chişinău, indică în declaraţia de avere şi interese faptul că, în 2016, a primit o donaţie de 300 mii de lei de la mama sa, Elena Melniciuc. ZdG a scris anterior că mama judecătorului este pensionară, dar are înregistrate pe numele său mai multe spaţii comerciale care valorează milioane de lei.

Oleg Mel­ni­ciuc a fost președintele Judecătoriei Râșcani din iunie 2013, atun­ci când a fost numit, după mai mul­te con­tro­ver­se, prin decret pre­zi­denţi­al, de preşe­din­te­le Nico­lae Timofti. Ante­ri­or, aces­ta a deţi­nut fun­cţia de vice­preşe­din­te al aces­tei instanţe, fiind ade­sea în atenţia pre­sei, care l-a cri­ti­cat pen­tru com­por­ta­men­tul său. Mel­ni­ciuc este finul de cunu­nie al lui Mihai Poa­le­lun­gi, preşe­din­te­le Curţii Supre­me de Jus­ti­ţie.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.03.2018 09:15 Ziarul National „Cu mintea nu poți înțelege Rusia”

16.03.2018 14:40 Ziarul National Aurelia Peru-Bălan // CÂTEVA NOTIȚE d...

16.03.2018 09:16 Nicolae Negru Răzvan Ivanovici (?) Vonko

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md