21:38:24 20.06.2018
 
Stiri

Vreți să vizitați Transnistria? Uniunea Europeană vă ajută!

Social 05.05.2017 14:17 Vizualizări2694 Autor: Ziarul National
Vreți să vizitați Transnistria? Uniunea Europeană vă ajută!

Un Centru de informare turistică a fost inaugurat, joi, la Tiraspol, în cadrul unuia dintre proiectele Programului finanțat de UE „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Acest centru va oferi vizitatorilor străini, dar și localnicilor, detalii despre destinațiile turistice, posibilități de acomodare în stânga Nistrului etc.

Centrul a fost creat în baza unei platforme de cooperare trans-riverană, stabilită de Agenția pentru Dezvoltare Regională din Tiraspol și Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din Republica Moldova.

Consultațiile despre destinațiile turistice sunt oferite gratuit în limbile rusă și engleză. Vizitatorii pot găsi aici diverse broșuri, ghiduri și cumpăra suvenire autentice, ale meșterilor locali. Centru de informare turistică din Tiraspol este situat aproape de stațiile de cale ferată, de autobuz și va funcționa zilnic între orele 9:00 și 18:00.

„Este o modalitate de a promova stânga Nistrului ca o destinație atractivă, creând un mediu de informare unic pentru cei care își planifică o excursie – oaspeți sau localnici", spune Tatiana Iaskova, șefa Agenției pentru Dezvoltare Regională din Tiraspol.

Centrul de la Tiraspol va coopera îndeaproape cu Centrul de informare turistică, care va fi deschis în curând la Chișinău, datorită co-finanțării din partea Uniunii Europene. „Centrele vor face schimb de informații și vor promova atracțiile turistice de pe ambele maluri ale Nistrului”, a remarcat Natalia Țurcanu, directoare executivă a Asociației Naționale a Turismului Receptor din Moldova.

„Centrul de informare turistică din Tiraspol este un avantaj pentru cei care își obțin veniturile prin deservirea turiștilor, atât externi, cât și interni", afirmă Ludmila Țehovici, șefa complexului turistic „Dnestrovskii sad” din stânga Nistrului.

Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea autorităților locale, organizațiilor societății civile și reprezentanților comunității de afaceri în activități comune în domeniile de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățirea infrastructurii comunităților. Programul are un buget total de 10 milioane de euro, furnizat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md