11:06:09 27.05.2018
 
Stiri

VIDEO // Un angajat al unei agenții de pază, VÂNZĂTOR de droguri în R. Moldova: O lovitură de cinci MILIOANE de lei

Social 14.03.2017 16:05 Vizualizări2054 Autor: Ziarul National

Un grup infracțional din 20 de persoane, specializat în trafic de droguri pe întreg teritoriul R. Moldova, a fost anihilat de oamenii legii. În urma perchezițiilor efectuate ieri, oamenii legii au depistat zeci de kilograme de etnobotanice și substanțe chimice destinate producerii acestora în sumă totală de cinci milioane de lei.

Printre membrii grupului, cu vârste între 21 și 41 de ani, toți din Chișinău, se numără și un angajat al unei firme de pază care avea rol de comerciant al etnobotanicilor „Spice” și analogilor acestora.

Oamenii legii susțin că, pe parcursul anului 2016 și până în prezent, au fost sesizați despre vinderea zilnică de droguri și substanțe psihotrope, care sunt mai periculoase și dăunătoare decât consumul altor droguri de origine vegetală. Drogurile erau vândute preponderent în locurile populate de tineri cum ar fi parcuri, în preajma instituțiilor de învățământ, centrelor comerciale etc.

Filarea grupării a început la finele anului trecut, dar ieri au fost efectuate zeci de percheziții la domiciliile, în automobilele, apartamentele închiriate pentru depozitarea drogurilor și apartamente utilizate în calitate de laborator de producere a acestora, precum și percheziții corporale asupra suspecților.

În laboratorul de producere a drogurilor au fost găsite peste 40 kg de droguri, peste 50 kg de materie primă, mai mult de 0,5 kg de produse chimice sub formă de praf concentrat și lichide destinate producerii etnobotanicelor, pliculețe de tip zip-lock, saci întregi cu materie primă și cu droguri pregătite pentru realizare, peste 100 de pastile stupefiante, bani proveniți din realizarea drogurilor în sumă de peste 50 000 lei, peste 40 de telefoane mobile și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală, telefoane mobile, stații radio, cântare la scară mică, mijloace financiare și trei automobile de lux obținute din activitatea criminală.

În total au fost reținute 12 persoane, un minor în vârstă de 16 ani fiind cercetat în stare de libertate, iar alte șapte persoane urmează a fi interogate în calitate de bănuiți. Anterior, șapte dintre aceștia au fost condamnați pentru mai multe infracțiuni, inclusiv circulația drogurilor.

Dacă vinovăția suspecților va fi dovedită, aceștia riscă să facă închisoare de la 7 la 15 ani.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md