04:07:05 27.04.2018
 
Stiri

VIDEO // Procurorii susțin că au PROBE ce demonstrează că Bolboceanu poate fi ÎNVINUIT de trădare de patrie. Ce sume primea și câți bani au fost găsiți la domiciliul acestuia

Social 20.03.2017 14:28 Vizualizări2779 Autor: Ziarul National
VIDEO // Procurorii susțin că au PROBE ce demonstrează că Bolboceanu poate fi ÎNVINUIT de trădare de patrie. Ce sume primea și câți bani au fost găsiți la domiciliul acestuia

Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Serviciul de Informații și Securitate susțin că fostul deputat al Partidului Democrat (PD), Iurie Bolboceanu, colaborează de mai mulți ani cu agenți sub acoperire ai serviciilor speciale de spionaj din alte țări. Mai mult, procurorii afirmă că Bolboceanu a fost reținut în flagrant delict, în momentul când avea o întâlnire conspirativă cu ofițerul care activa în Moldova sub acoperire diplomatică.

Potrivit procurorului Vitalie Busuioc, urmărirea penală a început acum șapte luni. Bolboceanu se întâlnea regulat cu un agent al serviciilor secrete străine, iar contra unor sume de bani, între câteva sute de dolari și câteva mii, transmitea diferite informații și documente, punând astfel în pericol integritatea și securitatea R. Moldova.

Procurorul care anchetează acest caz de rezonanță, Anatol Pitel, a menționat că până acum au fost acumulate suficiente probe care demonstrează că fostul deputat a divulgat secrete care puteau fi folosite împotriva R. Moldova.

„De la domiciliul acestuia au fost ridicate mai multe probe, inclusiv acte, un telefon care era folosit pentru convorbirile cu agentul străin. Acesta a fost racolat de serviciile de spionaj străin cu scopul de acumula informații împotriva R. Moldova. Au mai fost ridicate mijloace bănești în sumă de 23 de mii de dolari. Noi am reușit să documentăm mai multe întâlniri ale persoanei pe care o cunoașteți cu ofițerul sub acoperire al serviciilor secrete străine”, a precizat Pitel.

La rândul său, adjunctul directorului SIS, Alexandru Balan, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că ex-deputatul Bolboceanu acumula informații din mediul politic, economic, social, mass-media, iar ulterior, contra unor sume de bani, le vindea agenților care activau în Moldova sub acoperire diplomatică.

„Întâlnirile aveau loc lunar la o oră anumită și într-un loc stabilit. Cei doi se asigurau să nu fie monitorizați. La aceste întâlniri, fostul deputat venea cu un anumit volum de informații pe suport de hârtie sau pe suport electronic. Putea să vină și cu un laptop specializat. Noi sperăm că am stopat niște acțiuni care afectau securitatea statului”, a precizat Balan.

Oamenii legii au menționat că, odată cu Iurie Bolboceanu, a fost reținut și agentul sub acoperire, dar pentru că este atașat la o misiune diplomatică care activează pe teritoriul R. Moldova i s-a permis să plece. „Conform uzanțelor, acest agent al serviciilor secrete străine urmează să părăsească teritoriul R. Moldova”, a adăugat directorul adjunct al SIS.

Procurorul Vitalie Busuioc a precizat că, deocamdată, Iurie Bolboceanu refuză să facă declarații: „S-a stabilit că anterior a colaborat și cu alți agenți sub acoperire. Noi vom cere 30 de zile de arest pe numele fostului demnitar”.

De asemenea, Busuioc a mai spus că nu s-a stabilit nicio legătură a lui Iurie Bulboceanu cu dosarul privind cumpărarea deputaților din anul 2014. „Urmează să vedem dacă sunt careva conexiuni cu acel dosar”, a conchis Busuioc.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dinu 20.03.2017 17:03

Cred ca astfel trebuiesc pedepsiti toti cei care fac spionaj pentru structuri secrete straine. Nu inteleg de ce pina acum nu s-a auzit de asa cazuri, sau pina acum serviciile noastre secrete tare mai frinau?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.04.2018 09:00 Nicolae Negru Andrian Candu și-a scos masca?

20.04.2018 09:19 Nicolae Negru Halal clasă politică nouă!

19.04.2018 09:19 Ziarul National Octavian Țâcu // Nodul sirian: Cine c...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md