12:06:41 20.04.2018
Stiri

VIDEO // Lilia Pogolșa a primit în dar un PORC: ODIP o acuză că INTERZICE Caravana UNIRII

Știri 15.07.2017 12:00 Vizualizări1416 Autor: Ziarul National

Unioniștii din R. Moldova desfășoară, în perioada 1 iulie - 13 august curent, Caravana Unirii, mergând în diferite localități din R. Moldova pentru a explica beneficiile Unirii R. Moldova cu România.

După ce, în iunie curent, Ministerul Educației a aprobat organizarea Caravanei Unirii și cazarea voluntarilor în instituțiile de învățământ din raioane, cu câteva zile în urmă reprezentanții ministerului au avertizat administrațiile școlilor profesionale să nu permită cazarea tinerilor din Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), organizatoarea campaniei.

Potrivit președintelui (ODIP), Vlad Bilețchi, prin asemenea acțiuni se încearcă intimidarea unioniștilor, iar conducătorii instituțiilor de învățământ sunt presați și șantajați pentru a nu contribui la promovarea valorilor naționale.

CITIȚI și DEZVĂLUIRI // Noua viceministră a Educației, numită ieri de Guvernul Filip, a cerut ruperea coperților unor cărți pe care scria „Limba și Literatura ROMÂNĂ”

„Nu acceptăm jumătăți de măsură. Am hotărât să facem public acest caz, pentru că este revoltător cum reprezentanții ministerului își schimbă deciziile de pe o zi pe alta. Nu înțelegem cum la început am primit acceptul ministerului, după care ne-am trezit cu presiuni și avertizări. E clar că se încearcă stoparea acțiunilor noastre. Am fost joi la doamna ministră Pogolșa, care a refuzat categoric să discute cu noi, invocând că nu are timp. A dat dovadă de comportament sfidător”, a declarat Vlad Bilețchi ieri, într-o conferință de presă.

În semn de protest, președintele ODIP i-a dăruit Liliei Pogolșa un porcușor de pluș ca „mulțumire” pentru atitudinea autorităților: „Nu ne oprim aici. Caravana Unirii continuă cu sau fără intimidările Ministerului Educației. Nu mor caii când vor câinii”.Vlad Bilețchi a scris o plângere la Poliție pe numele viceministrei Lilia Pogolșa.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dinu 15.07.2017 13:08

Moldova este un stat independent si suveran, iar orice apucaturi separatiste de orice tip trebuiesc stoopate din timp. Cred ca nu au ce cauta nici unionistii romani si nici cei pro-rusi prin institutiile de invatamint.

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md