18:34:46 21.03.2018
Stiri

VIDEO // Liberalii merg la Curtea Constituțională. Vor să-l OBLIGE pe Dodon să numească un nou MINISTRU al Apărării

Politică 10.01.2017 10:45 Vizualizări2026 Autor: Ziarul National
VIDEO // Liberalii merg la Curtea Constituțională. Vor să-l OBLIGE pe Dodon să numească un nou MINISTRU al Apărării

Partidul Liberal (PL) a rămas fără un portofoliu ministerial, după ce i-a retras sprijinul politic ministrului Apărării, Anatol Șalaru, iar președintele Igor Dodon a semnat decretul de demitere a acestuia. Liberalii și-au dorit ca ex-președintele Nicolae Timofti să semneze decretul de demitere a lui Șalaru, iar în locul acestuia să-l numească de urgență pe actualul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu.

Timofti nu a vrut să semneze decretul de demitere a lui Șalaru, în schimb a făcut-o prompt Igor Dodon, chiar în primele zile după ce a fost învestit în funcție. Mai mult, Dodon a spus că în fruntea Ministerului Apărării trebuie să vină un profesionist, un militar de carieră și a lăsat să se înțeleagă că nu va accepta candidatura lui Munteanu.

Citește și: Anatol Şalaru va fi DEMIS. Ce spune președintele Dodon despre candidatura lui Valeriu Munteanu pentru funcția de ministru al Apărării

Astfel, deputații PL sunt nemulțumiți de faptul că au pierdut un ministru în Guvernul Filip și mai ales de faptul că Dodon se va împotrivi candidaturii lui Valeriu Munteanu. Din acest motiv, aceștia vor depune astăzi, începând cu ora 11.00, o sesizare la Curtea Constituțională privind interpretarea dispozițiilor art. 98 alin. (4) și (6) din Constituția R. Moldova.

Articolul 98

Învestitura

  (1)După consultarea fracţiunilor parlamentare, Preşedintele Republicii Moldova desemnează un candidat pentru funcţia de Prim-ministru.

  (2)Candidatul pentru funcţia de Prim-ministru va cere, în termen de 15 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului.

  (3)Programul de activitate şi lista Guvernului se dezbat în şedinţa Parlamentului. Acesta acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

  (4)În baza votului de încredere acordat de Parlament, Preşedintele Republicii Moldova numeşte Guvernul.

  (5)Guvernul îşi exercită atribuţiile din ziua depunerii jurământului de către membrii lui în faţa Preşedintelui Republicii Moldova.

  (6) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a funcţiei, Preşedintele Republicii Moldova revocă şi numeşte, la propunerea Prim-ministrului, pe unii membri ai Guvernului.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.03.2018 09:15 Ziarul National „Cu mintea nu poți înțelege Rusia”

16.03.2018 14:40 Ziarul National Aurelia Peru-Bălan // CÂTEVA NOTIȚE d...

16.03.2018 09:16 Nicolae Negru Răzvan Ivanovici (?) Vonko

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md