08:45:40 21.04.2018
 
Stiri

VIDEO // Cumpăra tehnică agricolă, beneficiind de subvenții de la stat, și o vindea ulterior, CLANDESTIN, în Ucraina

Anticorupție 15.03.2018 10:39 Vizualizări1258 Autor: Ziarul National

Un agent economic din R. Moldova a beneficiat de subvenții de la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), și-a cumpărat tehnică agricolă, dar ulterior a vândut un tractor de marca „Belarus 8.92” în Ucraina, trecându-l ilegal peste frontieră.

Oamenii legii din R. Moldova și Ucraina au identificat tractorul dus peste graniță fără autorizațiile necesare și l-au adus acasă zilele trecute.În acest caz de contrabandă sunt cercetați patru cetățeni ai Republicii Moldova şi Ucrainei, care riscă închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică poate fi pedepsită cu o amendă de până la 550 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Poliția de Frontieră anunță că, împreună cu procurorii și reprezentanții AIPA, cercetează dacă s-au mai întâmplat astfel de cazuri. Până acum, aceștia au verificat 600 de unități din cele 1 642 de tractoare procurate pe parcursul ultimilor cinci ani de către persoane fizice şi juridice în baza Contractului de acordare a sprijinului financiar.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md