14:33:25 24.05.2018
 
Stiri

BUMERANGUL

Opinii 14.01.2016 09:09 Vizualizări2681 Autor: Victor Ciobanu
BUMERANGUL

Punct de sprijin

Iată că am văzut-o și pe asta. Plahotniuc nu mai este invincibil.

După atâta mega-show, care a început cu arestul lui Filat, demisia lui Streleț, distrugerea PLDM și PCRM, iar acum și a PL, construcția majorității de adunătură sprijinită de o hotărâre a CC, să aduci atâția oameni în capitală pentru a asigura imaginea susținerii populare, să urci pe treptele Operei Naționale cu brigada în care bodyguarzii nu se deosebesc de miniștri, care te păzesc de activiștii tăi de partid, să spui ceva acestei mulțimi și toate astea – pentru ce? Ca să-ți zică un președinte că nu vei fi prim-ministru. Pentru că nu corespunzi criteriilor de integritate. Cum așa? Cum s-a putut întâmpla că un plan care a mers strună până acum a eșuat? Și de ce?

E o întrebare la care va trebui să se gândească. Totul se cumpără și se vinde - e un principiu care funcționează. Dar e prea simplist. Și politica e ceva mai mult decât să-ți așezi oamenii tăi pe fluxurile financiare. Să crezi că, dacă ai bătut palma cu un Ponta, ai rezolvat problemele. Și businessul e de fapt altceva decât preluarea prin metode nu tocmai ortodoxe a proprietăților statului și a altora. Să nu ne mai aburească papagalii cu un manager excepțional, care va scoate țara din criză. Pentru că a conduce o țară înseamnă a construi ceva, dar nu a prelua ceva prin scheme obscure. Și viața în general e mai complicată și nu constă doar din interese. E altceva. Ieri am văzut asta.

Poți cumpăra deputați, judecători, angro și la bucată, poți controla instituții întregi, poți intoxica lumea cu mass-media aservită, poți aduce oameni în piață care nici măcar n-au dorit să-ți scandeze numele. Iar moderatorul a fost singurul care striga la microfon – noi suntem poporul! Probabil, cei de pe la televiziuni vor trebui să monteze soundtrack-ul. Asta e. Vorba ceea, cu banii și cinstea.

Indiferent de ce se va întâmpla astăzi, noi deja vom ști că Plahotniuc nu este invincibil. Iar el va ști că bumerangul se întoarce întotdeauna. Suspiciunile de integritate lansate să planeze pe 22 aprilie 2013 s-au întors pe 13 ianuarie 2016 celui care le-a lansat. Plahotniuc nu va mai fi prim-ministru. „Președintele Timofti își motivează decizia pe prevederi ale Constituției Republicii Moldova și pe Hotărâri ale Curții Constituționale, care a statuat pe data de 22 aprilie 2013 că „orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate” și „este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate”, - se menționează în comunicatul Președinției…

Să mai zic că a distrus întreg sistemul politic? În care nu mai contează partidele care l-a destrămat și l-a corupt? Că se poate face majoritate din orice? Că deputații nu mai contează, dacă pot adopta orice poziție funcție de remunerare și nu ne mai reprezintă? Manager performant, talentat chiar. Doar că talentul e de a distruge și nu a construi ceva. De aceea, chiar dacă va forța preluarea guvernului - indiferent prin cine, această construcție nu va dura mult timp. Construirea nu are limite (moldovenii o știu cel mai bine). Distrugerea are. Iar bumerangul se întoarce. Întotdeauna…

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md