09:52:49 25.02.2018
Stiri

VERDICTUL CC: Dodon, SUSPENDAT „temporar”; Spicherul sau premierul urmează să semneze decretul de numire a ministrului Apărării și să primească jurământul acestuia

Politică 20.10.2017 16:20 Vizualizări2499 Autor: Ziarul National
VERDICTUL CC: Dodon, SUSPENDAT „temporar”; Spicherul sau premierul urmează să semneze decretul de numire a ministrului Apărării și să primească jurământul acestuia

Magistrații Curții Constituționale (CC) au decis că instituitea interimatului funcției de președinte pentru numirea în funcție a ministrului Apărării este „justificată” prin „refuzul deliberat” al șefului statului Igor Dodon de a-l numi, la solicitarea repetată a Guvernului, pe Eugen Sturza în fruntea Ministerului Apărării.

În avizul emis astăzi de CC, la solicitarea trimisă ieri de Guvern, se constată imposibilitatea temporară a președintelui Igor Dodon de a-și exercita atribuțiile, fapt pentru care premierul sau președintele Parlamentului urmează să semneze decretul de numire în funcție a ministrului Apărării și să primească jurământul acestuia.

Viceministrul Justiției, Eduard Serbenco, care a reprezentat interesele Guvernului la Înalta Curte, a declarat presei că decretul urmează a fi semnat „într-un termen rezonabil”, legislația prevăzând de la trei la 14 zile pentru acest lucru.


Maxim Lebedinschi, consilierul pe probleme juridice al președintelui Igor Dodon, s-a arătat nemulțumit de această decizie.

„Circul continuă. (...) O persoană care nu are nimic cu Ministerul Apărării va sta și va conduce principalul organ de forță. Timpul le va pune pe toate la locul lor”, a spus Lebedinschi după ședința de astăzi a Curții Constituționale. Acesta a comparat acest caz cu cel al fostului premier Vlad Filat, când CC a vorbit de „bănuieli rezonabile” pentru a nu-i permite să ocupe funcția de premier, în timp ce „bănuielile rezonabile” în cazul lui Eugen Sturza, invocate de consilierul prezidențial, nu au fost luate în seamă.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dragos 20.10.2017 16:41

Mega-oaie dodoloaie nu e decat paznic de WC presidential. Asta a dorit Plahoasca. Temporar, closetul va fi pustiu. Sau va fi umplu cu basini orale d-ale lui Kkandu.

un oarecare 20.10.2017 17:42

Partidul PSRM trebuie sa cistige alegerile pentru parlament

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md