18:56:12 25.04.2024
Stiri

UTIL // Cum să găteşti legumele ca să fie DELICIOASE? Timpul de gătire e cel mai important

Știri 23.06.2017 07:30 Vizualizări1863 Autor: Ziarul National
UTIL // Cum să găteşti legumele ca să fie DELICIOASE? Timpul de gătire e cel mai important sursa: eva.ro


Ştii cât timp e bine să fierbi broccoli ca să rămână crocant? Descoperă cât timp să laşi legumele la gătit astfel încât să rămână delicioase!

Poate ţi s-a întâmplat deja să faci la abur broccoli sau conopidă care s-au transformat total şi au avut un gust oribil! Asta pentru că nu ai respectat timpul necesar pentru gătirea lor. Descoperă cum să găteşti legumele ca să fie delicioase şi respectă timpul de gătire!

Broccoli

La abur: 5-10 minute
La tigaie: 5-7 minute
La cuptor: 25 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 4-8 minute

Conopida

La abur: 30 de minute
La tigaie: 15-20 de minute cu prefierbere 7 minute
La cuptor: 20 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 10-15 minute

Varza de Bruxelles

La abur: 7-10 minute
La tigaie: dacă e feliată are nevoie de 2-3 minute
La cuptor: 30-35 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (dacă e proaspătă) şi 10-12 minute (dacă e congelată)

Sparanghel

La abur: 8-12 minute
La tigaie: 5-8 minute la foc mediu
La cuptor: 15-20 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 7-10 minute

Morcovi

La abur: 10-13 minute (rondele)
La tigaie: 4-6 minute (rondele sau beţe)
La cuptor: 40-45 la 180 de grade Celsius
În apă: 8-10 minute (rondele) şi 20-30 de minute (întregi)

Fasolea boabe

La abur: 2,5-3 ore, înmuiată în prealabil 24 de ore
În apă: 5-6 ore (fără înmuiere) şi 40-80 de minute (înmuiată în prealabil 24 de ore)

Vinete

La abur: 20-30 minute (rondele)
La tigaie: 10 minute (cubuleţe)
La cuptor: 30-40 de minute la 200 de grade Celsius (întreagă)

Dovlecei

La abur: 20-25 minute (cuburi)
La tigaie: 5-7 minute pe fiecare parte (rondele)
La cuptor: 20 minute la 200 de grade Celsius

Cartofi dulci

La abur: 20-30 minute (cuburi, rondele)
La tigaie: 20-25 minute la foc mediu, eventual cu puţină apă la final
La cuptor: 30 de minute
În apă: 15-25 de minute

Ardei

La abur: 2-4 minute
La tigaie: 10 minute la foc mic
La cuptor: 15 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 3 minute

Fasole verde

La abur: 15-25 minute
La tigaie: 10 minute (proaspătă) şi 15 minute (congelată)
La cuptor: 30-40 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (proaspătă) şi 10-12 minute (congelată).

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md