UTIL // Consumă chefir PREPARAT la tine acasă și nu vei mai avea probleme cu tensiunea ori colesterolul!
Am putea crede că această băutură cu un nume prietenos s-a născut în Caucaz în vremuri străvechi?
Nomazii au lăsat la fermentat laptele de capră, oaie, vacă și fructe în saci de piele, după care au descoperit acest concentrat de vitamine și probiotice numit kefir.
Există două feluri în magazinele bio: chefirul cu fructe și chefirul cu lapte. Primul este ușor spumant și acidulat, al doilea este ca laptele coagulat. Ambele conțin vitaminele A, B, E, contribuind la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.
Cum îl prepari acasă:
Chefirul cu fructe
Amestecă trei linguri de zahăr nerafinat, două de granule de chefir, o smochină uscată bio, sucul de la o lămâie bio și un litru de apă minerală.
Lasă la odihnă timp de 24-48 de ore la temperatura camerei, evitând lumina solară. Strecoară și consumă ca atare. Păstrează granulele proaspete în puțină apă.
Chefirul cu lapte
Amestecă 30 de grame de boabe de chefir cu un litru de lapte integral. Lăsă-l să stea 24- 48 de ore la temperatura ambiantă, evitând, ca și în cazul celui cu fructe, lumina soarelui, strecoară-l. Granulele trebui păstrate în puțin lapte de această dată.
Sursa: secretele.com
Un nou mesaj PUTERNIC de susținere a R. Moldova. Iohannis, la Consiliul European: Ucraina și R. Moldova rămân teme de prioritate absolută
Vicepremierul Popșoi, la Washington: În ultimii doi ani, de când Rusia a atacat militar Ucraina, R. Moldova „a demonstrat reziliență și a arătat că este un partener de încredere pentru toată lumea civilizată”
PERCHEZIȚII // Metale prețioase în valoare de aproape 1,6 milioane de lei, aduse prin contrabandă în R. Moldova: Declarațiile contradictorii ale unui bărbat de 37 de ani