10:50:43 20.04.2024
Stiri

UTIL // Câteva modalităţi de îmbunătăţire a sănătăţii şi de întreţinere fizică

Știri 13.04.2016 08:00 Vizualizări5757 Autor: Ziarul National
UTIL // Câteva modalităţi de îmbunătăţire a sănătăţii şi de întreţinere fizică sursa: yve.ro


Având în vedere cât a avansat tehnologia în zilele noastre, avem tendinţa să conştientizăm din ce în ce mai mult obiceiurile proaste pe care le-am deprins şi care sunt mult mai răspândite acum decât în oricare altă perioadă a istoriei omenirii.


Oriunde privim în jurul nostru, vedem informaţii în legătură cu sănătatea şi întreţinerea fizică: pe internet, la tv, radio, pe platformele de socializare, în reclamele din reviste şi aproape oriunde mergem. Însă, cunoaştem cu adevărat mai multe despre cum să ne îmbunătăţim sănătatea sau ce reprezintă nivelurile de întreţinere fizică?

Poate că din cauza faptului că există atâtea surse de informare, este greu să ne concentrăm atenţia asupra lucrurilor cu adevărat importante. Acest fapt se numeşte sindromul suprainformarii.


Aşadar, cum putem pătrunde în miezul principiilor care amplifică sănătatea şi ridică nivelurile întreţinerii fizice? Să începem prin a identifica în acest articol 11 modalităţi divizate astfel: 6 specifice sănătăţii, iar 5 pentru întreţinere.

Modalităţi de a ne îmbunătăţi sănătatea

1. Stoparea obiceiurilor dăunătoare – dacă bem alcool în exces, dacă fumăm, dacă luăm medicamente contrar utilizării recomandate, dacă folosim narcotice sau oricare alte asemenea lucruri ce dăunează sănătăţii noastre, atunci trebuie să încetăm în a le mai consuma. De îndată ce se stopează consumul acestora, sănătatea se îmbunătăţeşte.

2. Să ascultăm de corpul nostru – Există şanse ca atunci când ceva nu este tocmai în regulă cu corpul nostru, să ne dea de înţeles. Însă, luăm atitudine ori lăsăm lucrurile aşa cum sunt? Este important să ţinem cont de semnele prin care corpul ne arată că ceva este în neregulă. Trebuie să ne facem regulat controale medicale şi să căutăm ajutor din partea medicilor specializaţi pentru a ne asigura o sănătate ideală.

3. Eliminarea stresului – Stresul este un mare factor ce afectează sănătatea. Corpul reacţionează într-un mod negativ la stres şi, în timp, poate cauza o tensiune arterială ridicată, migrene, o imunitate scăzută, depresie şi alte asemenea efecte indezirabile. Eliminând factorii stresului, ne îmbunătăţim sănătatea în ansamblu.


4. Să ţinem cont de proverbul chinezesc: „Mănâncă la micul dejun precum un rege, la prânz că un prinţ şi ca un cerşetor la cină”. Ceea ce vrea acest proverb să ne transmită, este că avem nevoie de mai puţine calorii pe măsură ce ziua trece. Mulți mănâncă extrem de mult la cină, iar acest lucru provoacă luarea în greutate. Trebuie să ţinem minte să mâncăm responsabil încât să ne folosim energia în funcţie de cum avem nevoie în activităţi.

5. Obţine procentajul optim de grăsime în corp – Grăsimile în exces sunt dăunătoare şi nu ne ajută la menţinerea sănătăţii, din contra, contribuie la dezvoltarea unor boli, chiar şi a cancerului, iar dacă nu ne folosesc la nimic pozitiv, este timpul să scăpăm de ele!

6. Folosirea suplimentelor alimentare de calitate – Este un lucru trist faptul că mâncarea nu mai conţine atât de mulţi nutrienţi ca pe vremuri, din cauza faptului că solul nu îi mai produce într-o măsură la fel de ridicată. Consumul unor multivitamine bune sau al anumitor minerale ne poate ajuta să ne îmbunătăţim sănătatea.

Modalităţi de îmbunătăţire a condiţiei fizice:

1. Dansează regulat – Dansul nu înseamnă neapărat să luăm la rând cluburile de noapte, ci este o modalitate de a face exerciţii care ne pot menţine în formă. Este necesar să ne ţinem de un program regulat pe care să îl urmărim constant, să intrăm într-o rutină a dansului, iar în acest mod, putem pierde în greutate, ne putem îmbunătăţi sănătatea cardiovasculară. Mişcarea face bine în general corpului şi în plus, tuturor ne place muzica, aşadar putem să ne menţinem în formă tocmai pe melodiile preferate.

2. Să ne distrăm săptămânal făcând sport sau recreandu-ne activ – Ne putem distra şi slăbi în acelaşi timp când facem un sport recreativ, precum fotbalul, datul cu rolele, voleiul sau înotul. De ce să nu ne îmbunătăţim nivelul întreţinerii fizice distrându-ne?

3. Trebuie să ne întindem zilnic – Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pierdem abilitatea de a face mişcare. Observăm că pe cât îmbătrânim, pe atât ne este mai greu să ne întindem şi ne este mai greu să mergem sau să alergăm. Ne putem îmbunătăţi flexibilitatea prin a ne face zilnic încălzirea prin întinderi.

4. Plimbările zilnice – Mersul pe jos este benefic nu doar din punct de vedere fizic, ci şi pentru menţinerea minţii ascuţite şi combaterea depresiei. Un alt aspect pozitiv este că ne bucurăm de razele soarelui, ceea ce face bine la sănătate.

5. Nutriţia după exerciţiile fizice – De îndată ce am terminat activităţile de întreţinere, suntem înclinați să ne hrănim cu carbohidraţi. Nu trebuie să procedăm astfel, ci în schimb să bem apă proaspătă şi shake-uri bogate în proteine şi cu un număr scăzut de carbohidraţi după o oră de când am încetat exerciţiile. Trebuie să ţinem minte că organismul nostru încă arde grăsimi şi după ce facem exerciţiile, deci este bine de noi să stăm departe de zahăr şi carbohidraţi.

În general, modalităţile prezentate mai sus pentru întreţinerea şi menţinerea sănătăţii ne vor fi de folos. Mai există şi alte asemenea metode? Da, dar nu este necesar să ne concentrăm asupra a 100 de feluri diferite, ci doar să ne axăm pe cele principale. Rezultatele sunt în funcţie de cum luăm atitudine şi de programul pe care îl respectăm în funcţie de modalităţile sus-menționate. Prin perseverenţă, putem ajunge să fim sănătoși şi în formă.

Sursa: yve.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md