12:39:24 21.03.2018
Stiri

Următorul „Bin Laden” va fi, probabil, asasinat NU de om

Știri 16.05.2017 20:04 Vizualizări1988 Autor: Ziarul National
Următorul „Bin Laden” va fi, probabil, asasinat NU de om Sursa: go4it.ro

Cercetătorii care lucrează pentru armata SUA au arătat, la conferinţa Intelligent User Interface, cum perfecţionează sistemele bazate pe inteligenţă artificială pentru ca acestea să detecteze mai precis ţintele pe câmpul de luptă. Astfel, în viitor, maşinile (precum dronele sau roboţii), vor fi capabile să selecteze singure şi cu precizie ţintele reale, fără a pune în pericol vieţile civililor.

Sistemele sunt perfecţionate de experţii de la compania DCS Corp şi Army Research Lab prin punerea la dispoziţia reţelelor neurale AI a unor înregistrări ale undelor cerebrale ale soldaţilor care trec prin astfel de scenarii, reale sau simulate. Fiind un program secret, nu se cunosc prea multe detalii.

Dezvoltarea AI, mai ales în scopuri militare, este considerată periculoasă de către multe personalităţi, printre care Bill Gates, Elon Musk şi Stephen Hawking.

Astfel, scenariile apocaliptice din anumite universuri SF nu mai par atât de îndepărtate. În seria de filme „The Terminator”, controlul asupra Terrei este preluat de Skynet, o reţea de inteligenţă artificială militară bazată pe computere şi sateliţi care a fost dezvoltată pentru a asigura securitatea SUA şi a aliaţilor săi. Când tehnologia a căpătat conştiinţă a vrut să comunice cu creatorii umani.

Aceştia, speriaţi, au încercat să scoată Skynet din funcţiune. Astfel, reţeaua a ajuns să considere oamenii un pericol de moarte, care trebuie eliminat. Ce a mai rămas din populaţia umană a reuşit să supravieţuiască ascunzându-se de roboţii Skynet sub pământ sau în sălbăticie.

Atacurile cu dronă, de exemplu, au fost criticate din cauza numărului mare de victime civile făcute. În acest moment aceste aparate de zbor nu iau deciziile singure, ci sunt pilotate de oameni aflaţi la sol. După atacurile din 11 septembrie 2001, guvernul SUA a ordonat atacuri cu drone în Pakistan, Somalia, Afganistan, Yemen şi Libia. Potrivit New America Foundation, între 2004 şi 2011 au fost ucise peste 2.500 de persoane în atacurile cu drone, dintre care aproximativ 20% au fost civili.

Recent, a făcut valuri ştirea că US Navy investeşte în tehnologii care să îmbunătăţească funcţiile cognitive ale luptătorilor SEAL, cu ajutorul unor dispozitive de stimulare a creierului, dezvoltate de DARPA, agenţia guvernamentală care se ocupă cu dezvoltarea de noi tehnologii militare. Scopul acestora este să-i facă pe luptători să înveţe mai repede, să se orienteze mai uşor şi să ia decizii mai rapide.

Sursa: go4it.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.03.2018 09:15 Ziarul National „Cu mintea nu poți înțelege Rusia”

16.03.2018 14:40 Ziarul National Aurelia Peru-Bălan // CÂTEVA NOTIȚE d...

16.03.2018 09:16 Nicolae Negru Răzvan Ivanovici (?) Vonko

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md