01:33:22 01.05.2017
Stiri

ULTIMA ORĂ // Unionistul George Simion ar putea fi lăsat să intre în R. Moldova

Social 06.02.2016 09:40 Vizualizări802 Autor: Ziarul National
ULTIMA ORĂ // Unionistul George Simion ar putea fi lăsat să intre în R. Moldova facebook.com

UPDATE 9.40: Premierul Pavel Filip a cerut astăzi instituțiilor abilitate să identifice o soluție pentru ca lui George Simion să îi fie permis accesul în R. Moldova până la judecarea pe fond a cauzei sale, în limitele prevăzute de lege pentru astfel de situații.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului,Filip ar fi cerut să fie informat detaliat despre cazul liderului Platformei unioniste Acțiunea 2012.


Amintim că, ieri-seara, George Simion a anunțat că intră în greva foamei până când autoritățile moldovenești nu vor anula interdicția de călătorie care i-a fost aplicată din nou pe 6 ianuarie curent.

Într-o postare pe facebook, George Simion anunță că intenționează să rămână la Vama Sculeni, unde se va afla în greva foamei până când i se va permite să intre pe teritoriul R. Moldova.

Ieri, polițiștii de frontieră de la Vama Sculeni l-au întors din drum pe liderul Platformei Acțiunea 2012 pe motiv că acesta ar fi fost declarat persoană indezirabilă în R. Moldova încă de pe 6 ianuarie.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău a explicat că interdicția a fost aplicată urmare a unei decizii judecătorești.

„La 13 mai 2015, în baza art. nr. 55 din Legea 200 din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, Simion George-Nicolae a fost declarat persoană indezirabilă pentru o perioadă de 5 ani. În perioada respectivă, George Simion nu are dreptul de a intra in Republica Moldova. Decizia a fost adusă la cunoştinţă contra semnătură. Instanţa de judecată, care a examinat contestaţia străinului, a suspendat executarea deciziei, până la examinarea cauzei în fond. Curtea de Apel, prin decizia din 30 noiembrie 2015, a casat încheierea instanţei de fond şi a respins solicitarea de suspendare a deciziei de declarare a persoanei indezirabile.

Prin urmare, decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă este aplicabilă, iar instanţa de judecată urmează să decidă asupra cazului”, se arată într-o notă informativă a MAI.

Tânărul unionist susține însă că ministerul moldovean se încurcă în minciuni privind abuzul comis.

„Ați văzut video din vamă cu polițistul, acuma ei zic de un proces care a fost pe 30 noiembrie. Țeapă: eu am fost și în decembrie și în ianuarie de mai multe ori la Chișinău. V-ați încurcat în date!”, a notat el pe pagina sa de facebook, somând autoritățile moldovenești să respecte drepturile cetățenilor europeni la liberă circulație și apărare.


Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Moldovan 06.02.2016 09:26

lasa acolo si sa zdohneasca , numai sa nu intre in tara ca la noi si fara dinsu sint care distabilizeasa situatia cum este munkuta de pavlicenko

Comentarii
Promo
Promo
   
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2017 13:30 Ziarul National OPINII // Negocieri Brexit: Va fi Rom...

28.04.2017 09:00 Nicolae Negru PL, procurorii anticorupție și votul ...

25.04.2017 10:12 Nicolae Negru Despre „Convorbiri literare”, moldove...

21.04.2017 10:38 Nicolae Negru De ce s-a speriat Dodon într-un hal f...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie aleși deputații în R. Moldova?
Prietenii noștri
Campanie

Ziarul Național 2013. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md