11:06:29 22.05.2018
 
Stiri

Un bărbat din R. Moldova a trecut în ÎNOT strâmtoarea Gibraltar care are 18 km. Câte ore i-au trebuit s-o facă

Moldovenii în lume 13.09.2017 09:30 Vizualizări3323 Autor: Ziarul National
Un bărbat din R. Moldova a trecut în ÎNOT strâmtoarea Gibraltar care are 18 km. Câte ore i-au trebuit s-o facă Captură video

Sportivul amator din Republica Moldova, Dmitri Voloșin, a trecut în înot, pe 10 septembrie curent, strâmtoarea Gibraltar cu distanța de 18 km. Împreună cu el, au înfruntat strâmtoarea dintre Africa și Europa doi sportivi din SUA și Franța.

Pe tot parcursul cursei, sportivii care nu au făcut nicio oprire au fost sub supravegherea medicilor și a echipei de salvatori. Voloșin a depășit strâmtoarea cu distanța de 18 kilometri în 4 ore și 27 de minute, iar rezultatul a fost înregistrat de Asociaţia de Traversare a Strâmtorii Gibraltar.

„Traversând în înot strâmtoarea Gibraltar, pot să spun un lucru - nu există nimic imposibil. După ce am finalizat și am desfăcut drapelul Moldovei deasupra capului, emoțiile m-au copleșit și voiam să cuprind tot Pământul”, a declarat înotătorul pentru simpals.md.

Strâmtoarea Gibraltar este recunoscută ca având condiții meteorologice nefavorabile, iar din această cauză în lume sunt acum doar aproape 1 400 de oameni care au reușit să traverseze înot strâmtoarea (mai puțini decât au urcat pe vârful Everestului).

„Vântul a fost la limita admisibilă - 20 de noduri (35-40 km/oră), iar în punctul de start, înălțimea valurilor ajungea până la 2 metri. După 10 km parcurși, au obosit puternic umerii. Iată de ce a trebuit să-mi amintesc de vipassana și să detașez durerea de suferință. Asta m-a ajutat și am înotat până la urmă. Mai mult ca atât, în segmentul final am folosit valurile, care mi-au permis să mă odihnesc puțin. Împreună cu mine au înotat francezul Victor - salvamar profesionist, și Brian, antrenor care de mai bine de 20 de ani învață copiii să înoate”, a mai povestit Voloșin care a făcut multe antrenamente pentru a-și îndeplini acest vis.

Anterior, în anul 2014, strâmtoarea a fost traversată și de moldoveanul Ion Lazarenco.

Strâmtoarea Gibraltar leagă Oceanul Atlantic de Marea Mediterană și separă Spania de Maroc. La sfârșitul lunii iunie, Dmitri Voloșin a participat la competiția de înot Le Défi de Monte-Cristo, una dintre cele mai așteptate competiții pentru înotători, unde acesta a parcurs înot 5 km. Menționăm că traversarea înot a strâmtorii Gibraltar este una dintre etapele pentru a intra în clubul „Șapte Oceane” (Oceans Seven). În prezent, în lume sunt doar 6 persoane care au reușit să înoate cele șapte strâmtori necesare: strâmtoarea Gibraltar, La Manche, Canalul de Nord, Canalul Catalina, strâmtoarea Molokai, strâmtoarea Tsugaru și strâmtoarea Cook.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md