09:27:47 22.05.2018
 
Stiri

Un candidat la șefia Primăriei Chișinău, AVERTIZAT de CECC: Judecătoria Chișinău urmează să dea un verdict vizavi de poza lui Codreanu alături de Președintele României, Klaus Iohannis

Alegeri 2018 16.05.2018 14:45 Vizualizări1341 Autor: Ziarul National
Un candidat la șefia Primăriei Chișinău, AVERTIZAT de CECC: Judecătoria Chișinău urmează să dea un verdict vizavi de poza lui Codreanu alături de Președintele României, Klaus Iohannis

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de primar al Chișinăului, Constantin Codreanu, a fost avertizat astăzi de către Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) pentru faptul că a folosit imaginea președintelui României, Klaus Iohannis, în cadrul campaniei electorale.

Decizia a fost luată în baza unei sesizări depuse la CECC de către respezentantul socialiștilor care se referă la poza publicată pe Facebook la 9 mai de către Codreanu în care acesta dă mâna cu Klaus Iohannis, după ce a participat la recepția oferită de președintele României cu ocazia Zilei Europei.

CITIȚI și Decizia CECC cu privire la sesizarea depusă ÎMPOTRIVA socialiștilor: Reușește PUN să-l scoată și pe Ceban din cursa pentru Primăria Chișinău?

În decizia CECC se arată că acest candidat ar fi comis abateri de la legislația electorală care nu permite asocierea candidaților cu persoane din afara R. Moldova în cadrul campaniilor electorale.

Totodată, CECC se va adresa la Judecătoria Chișinău pentru a emite un verdict vizavi de încălcarea acestor prevederi electorale, dar a respins sesizarea socialiștilor de a se adresa în instanță pentru a anula înregistrarea candidatului Codreanu în cursa electorală pentru șefia capitalei.

Menționăm că, în aceeași ședință, CECC a respins sesizarea candidatului Alexandr Roșco împotriva socialiștilor, care reclama pretinse ilegalități comise de președintele Igor Dodon în cadrul concertului organizat pe 8 mai în centrul Chișinăului.


Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md