11:44:58 20.11.2017
Stiri

Dodon RESPINGE propunerea Guvernului la funcția de ministru al Apărării: Pe cine l-a propus în locul lui Sturza

Politică 13.09.2017 12:15 Vizualizări2740 Autor: Ziarul National
Dodon RESPINGE propunerea Guvernului la funcția de ministru al Apărării: Pe cine l-a propus în locul lui Sturza

Președintele Igor Dodon a anunțat că a respins astăzi candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, propusă ieri de Guvern.

În locul lui Sturza, Dodon l-a propus Guvernului pe generalul Victor Gaiciuc pentru această funcție. Gaiciuc a mai fost ministru al Apărării pe timpul guvernării comuniste, iar Dodon l-a descris ca fiind „un om cu experiență în domeniu”.

„Consider că înaintarea unei persoane neprofesioniste, asupra căreia planează suspiciuni că a fost salarizată din surse externe, e o greșeală. Eu nu voi promova astfel de persoane. Mai mare bătaie de joc nu există. E un pas spre lichidarea Ministerului Apărării. Eu i-am răspuns premierului Pavel Filip că nu voi semna decretul de numire. Totodată, am recomandat pentru această funcție un profesionist, Victor Gaiciuc. E fost ministru, ambasador la NATO”, a spus Dodon.

De asemenea, șeful statului a subliniat că va respinge repetat candidatura lui Eugen Sturza, în cazul în care majoritatea parlamentară va insista și o doua oară. „Dacă veți insista cu această candidatură, atunci indiferent de decizia Curții Constituționale, care este o filială a PD și a lui Plahotniuc, nu o voi accepta. Dacă nu vă place, atunci e treaba voastră”.


Dodon s-a referit și la proiectul de lege, anunțat de Vlad Plahotniuc, care prevede ca șeful statului să nu mai poată pune piedici militarilor să participe la exercițiile internaționale. „Conștituția spune clar cine este Comandantul Suprem al Forțelor Armate. Eu nu voi promulga o asemenea lege, fie că o adoptă de două sau trei ori. Tot ce este neconstituțional nu voi promova”, a subliniat șeful statului.

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat ieri că numele lui Eugen Sturza va fi propus repetat șefului statului care are obligația să accepte candidatura a doua oară.Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Danu Golban 13.09.2017 13:20

Gaiciuc dacă este controlat de Dodon, atunci e controlat și de Putin. Iar așa persoană la cîrmă apărării e un pericol din start pentru securitatea statului.

Rustin 13.09.2017 16:09

Și-a propus ruda sa! Idiotul care ne spunea că-n țara asta e cumătrism!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
20.11.2017 10:00 Nicolae Negru Balonul Dodon s-a dezumflat

17.11.2017 10:15 Nicolae Negru Să nu dăm capitala pe mâna lui Plahot...

13.11.2017 10:19 Nicolae Negru PD, o resurecție reală sau falsă?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Veți participa, pe 19 noiembrie, la referendumul de demitere a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md