21:48:11 20.06.2018
 
Stiri

Trenul supersonic, care va străbate Europa, testat cu succes. „Ne-am inventat propriul nostru cer într-un tub”

Știri 14.07.2017 16:01 Vizualizări1130 Autor: Ziarul National
Trenul supersonic, care va străbate Europa, testat cu succes. „Ne-am inventat propriul nostru cer într-un tub” Sursa: digi24.ro

Compania „Hyperloop One”, care se ocupă de realizarea primei linii de tren ultrarapid, a anunțat, miercuri, testarea cu succes a sistemului de transport feroviar supersonic, relatează AFP.

Deși testul a avut loc în luna mai, în deșertul Nevada, anunțul a fost făcut abia în această săptămână. Testarea sistemului feroviar a implicat staționarea unui vehicul deasupra liniei ferate prin levitație magnetică, a anunțat „Hyperloop One”.

De asemenea, în timpul testului, trenul ultrarapid a accelerat spre o viteză de 112 km/h, următorul țel al companiei fiind acela de a mări viteza până la 400 km/h.

„Hyperloop One a realizat ceea ce nimeni nu a făcut până acum”, a declarat sursei citate președintele executiv al companiei, Shervin Pishevar. „Prin obținerea vidului complet, ne-am inventat, în esență, propriul nostru cer într-un tub, ca și când ai zbura la 60.000 de metri”, a adăugat Pishevar.

Primul tren ultrarapid din lume va străbate Europa, dar va ocoli România. Promite însă să ne ducă de la Amsterdam la Paris în doar jumătate de oră.

Trenurile supersonice Hyperloop One ar trebui să lege oraşe aflate la mii de kilometri distanţă în câteva zeci de minute. Compania care va produce trenurile ultrarapide a anunţat nouă potenţiale rute prin Europa, care ar putea lega Spania cu Marea Britanie, cu Polonia sau Germania. Poate chiar şi cu Maroc.Pe lista rutelor propuse de compania americană se află Corsica-Sardinia (451 km), Estonia-Finlanda (90 km), Germania (1.991 km), Polonia (415 km), Spania-Maroc (629 km), Olanda (428 km), Marea Britanie – legătură nord-sud (666 km), Marea Britanie – arc nordic (545 km), Marea Britanie – Scoția – Țara Galilor (1.060 km).

Trenurile Hyperloop vor circula printr-un tub la presiune scăzută, folosindu-se de levitarea magnetică, şi ar urma să transporte până la 40 de pasageri, la viteze de peste 1000 de kilometri pe oră. Sute de ingineri vor construi primele tuburi pentru testarea aparatului şi sistemelor de levitaţie, de propulsie şi de viteză.

Până în 2021 am putea avea prima linie hyperloop între Amsterdam şi Paris.

Sursa: digi24.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md