04:38:34 18.11.2017
Stiri

Traseu național, BLOCAT. Oamenii au ieșit la protest

Social 10.09.2015 14:02 Vizualizări2132 Autor: Stela Mihailovici
Traseu național, BLOCAT. Oamenii au ieșit la protest facebook.com

Lucrătorii fabricii de conserve din Cupcini și angajații societății pe acțiuni „Natur Bravo”, dar și mai mulți locuitori ai orașului Edineț au ieșit astăzi la protest, fiind nemulțumiți de activitatea fabricii de sucuri „TB Fruit” deschisă de ucraineni pe teritoriul Parcului Industrial din Edineț.

Oamenii au blocat traseul național, cerând autorităților să nu închidă ochii la ilegalitățile pe care le comit investitorii străini. Fabrica a fost construită în lipsa mai multor documente și a început procesul de producție, chiar dacă Inspectoratul Ecologic de Stat a emis o hotărâre prin care a sistat orice activitate la întreprindere.

În plus, arhitectorul șef al raionului nu a semnat actul de dare în exploatare a fabricii, iar structura teritorială a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor nu a eliberat autorizația sanitar-veterinară pentru activitatea întreprinderii.

„În acest caz putem vorbi de corupție și depășirea atribuțiilor de serviciu. Actele de recepționare a lucrărilor nu pot fi semnate fără expertiza ecologică. Clădirea nu poate fi înregistrată la Cadastru. Centrul Național de Sănătate Publică nu poate elibera autorizație pentru o clădire neînregistrată. Orice proces de producție trebuie să fie certificat. Aceste documente lipsesc”, a enumerat activistul Maxim Brăilă câteva dintre neregulile admise în cazul „TB Fruit”.

Pe de altă parte, angajații fabricii din Cupcini se tem că vor rămâne fără lucru, pentru că întreprinderea lor nu va avea materie primă în acest sezon. Pentru a scăpa de concurenți, ucrainenii propun un preț mai mare pentru merele livrate de producătorii agricoli și aceștia nu mai sunt dispuși să-și livreze marfa la Cupcini.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Tatiana 10.09.2015 14:45

Propuneti si voi un pret real pentru mere cetatenilor - ca pina acum ati fost monopolosti si duictati preturile fermierilor care lucreaza pentru nimic si nu au cu ce achita motorina. E peata oameni buni - totul costa bani si munca fermierului! Concurtenta - asa e economia de peata - ca erati monopolisti la nord.

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
17.11.2017 10:15 Nicolae Negru Să nu dăm capitala pe mâna lui Plahot...

13.11.2017 10:19 Nicolae Negru PD, o resurecție reală sau falsă?

10.11.2017 10:20 Nicolae Negru Cine a lăsat deschisă ușa din spate a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Veți participa, pe 19 noiembrie, la referendumul de demitere a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md