01:53:55 23.01.2018
Stiri

Tinerii din familii sărace pot obține BURSE unice care să le acopere inclusiv cazarea și masa în instituțiile de învățământ profesional-tehnic

Social 13.09.2017 11:00 Vizualizări666 Autor: Ziarul National
Tinerii din familii sărace pot obține BURSE unice care să le acopere inclusiv cazarea și masa în instituțiile de învățământ profesional-tehnic Vocea Poporului

Tinerii din familiile sărace care doresc să-și continue studiile în instituţiile de învăţământ profesional-tehnic din R. Moldova, dar întâmpină dificultăți financiare, își pot depune dosarele în cadrul programului „Burse pentru tinerii dezavanajați”.

Programul susţine tinerii motivaţi să-şi continue studiile, oferindu-le suportul financiar şi informaţional necesar, contribuind astfel la dezvoltarea personală şi profesională a acestora.

Bursele în valoare de până la 12 000 de lei fiecare se acordă pentru un singur an de studii şi vor acoperi cheltuielile ce ţin de masă, cazare şi alte necesităţi ale beneficiarilor. Bursele nu se acordă automat pentru anul următor de studii, dar este posibilă reînnoirea acestora, în bază de concurs, în cazul în care elevii bursieri au absolvit cu succes anul precedent de studii şi în cazul în care partenerul proiectului decide finanţarea proiectului pentru următorul an.


La ediţia curentă vor fi oferite 80 de burse - aproximativ jumătate dintre ele vor fi acordate pentru absolvenţii din instituţiile de tip internat, beneficiari ai proiectului la ediţia precedentă, iar altă jumătate - pentru ceilalţi candidaţi care întrunesc condiţiile de eligibilitate.

Programul „Burse pentru tinerii dezavanajați” este la a șaptea ediție și a fost lansat de Centrul de Informaţii Universitare, cu suportul financiar integral al Fundației Orange Moldova și susținerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și celui al Educației, Culturii și Cercetării.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

19.01.2018 10:00 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Numele tău. 50 de ani

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md