13:18:49 25.04.2024
Stiri

Terapie cu porumb fiert! Care sunt beneficiile acestuia

Știri 24.07.2014 11:03 Vizualizări6227 Autor: Daniela Hadei


Terapie cu porumb fiert! Care sunt beneficiile acestuia agrofm.ro

Este gustos, dulce și preferat în această perioadă a verii.

Pe lângă toate acestea, porumbul fiert are mai multe beneficii pentru sănătate.

Boabele de porumb fiert protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos şi conferă vitalitate pe un termen lung.

Cercetările arătă că vitaminele şi aminoacizii din porumbul fiert se păstrează intacte într-o proporţie foarte mare, ceea ce face ca acest aliment să fie un mare beneficiu pentru sănătate.

În același timp, boabele de porumb ajută în curele de slăbire.

Vitamina E, aflată în compoziţia porumbului, participă la procesul de reînnoire al celulelor şi produce cantităţi mărite de oxigen în sânge. Scade nivelul colesterolului. Datorită bogăţiei în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal. Este de asemenea un bun diuretic şi, consumat în mod regulat, poate preveni retenţia apei în organism.

Consumul de porumb pe o durata mai mare de 25 de zile poate determina o creştere cu până la 7-8% a lungimii totale a reţelei de vase de sânge capilare. Această are că efect scăderea acumulării de toxine în organism, reducerea vitezei de îmbătrânire, dar şi de îmbolnăvire a tuturor organelor.

Porumbul acţionează foarte bine în boli precum litiază renală, cistită cronică, ateroscleroză, avitaminoze, nevroze, obezitate, gastrită şi ulcer, dischinezie biliară, intoxicaţii, afecţiuni ale aparatului respirator şi tulburări sexuale, reumatism, arterită, amigdalită sau infecţii bacteriene.

Bobul crud de porumb conţine un aminoacid numit thiamină, o substanţă destul de rezistentă la temperaturile ridicate. Această substanţă are un efect benefic asupra reacţiilor chimice din creier.

Unele cercetări au demonstrat că thiamina şi izomerii săi rezultaţi din tratarea termică creează condiţii propice pentru fixarea datelor în memorie.

Cercetătorii de la Universitatea din Hamburg consideră că aportul de thiamină prin consumul de porumb scade viteza de îmbătrânire a creierului cu 5-10% pe an la femei şi cu 2-6% în cazul bărbaţilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md