17:53:06 22.01.2018
Stiri

SURSE // Premierul interimar vrea să fie MINISTRU, cei 14 transfugi comuniști pretind la trei ministere, iar cei șapte liberal-democrați – la unul. Care sunt acestea?

Politică 19.01.2016 11:21 Vizualizări5384 Autor: Raisa Lozinschi
SURSE // Premierul interimar vrea să fie MINISTRU, cei 14 transfugi comuniști pretind la trei ministere, iar cei șapte liberal-democrați – la unul. Care sunt acestea?

Guvernul Filip prinde contur, iar ministerele care au fost conduse în ultimii ani de liberal-democrați sunt „devorate” acum de cei din actuala coaliție majoritară din Parlament.

Liberalii vor să-și păstreze aceleași ministere, plus cel al Sănătății, care aparține acum democraților, iar actualul premier interimar, Gheorghe Brega, ar urma să devină ministru al acestei instituții.

Surse bine informate din cadrul Partidului Democrat au declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că și cei 14 transfugi comuniști care au creat, împreună cu democrații, o platformă social-democrată în Parlament, pretind la „trei-patru ministere”. Printre acestea se numără cel al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, cel al Tineretului și Sportului, care au aparținut în ultimul Guvern liberal-democraților, dar și la un minister de forță.

„Dacă premierul este de la PD, e puțin probabil ca Ministerul de Interne să le revină foștilor comuniști. Mai degrabă le va reveni Ministerul Apărării al liberalilor, fiindcă actualul ministru a luat-o razna”, afirmă sursa noastră.

Și cei șapte deputați liberal-democrați vor să se aleagă cu un minister pentru votul pe care-l vor da Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Aceștia își revendică Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, susțin sursele noastre.

Partidul Democrat urmează să se aleagă cu cele mai multe ministere în noul Guvern, cele pe care le-a condus până acum, plus principalele care au aparținut PLDM-ului, inclusiv cel al Finanțelor și cel de Externe, în total opt ministere. Sursele noastre susțin că democrații vor păstra și mai mulți miniștri de până acum în funcții.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

slava 19.01.2016 12:19

Cunoastem activitatea competenta si de succes al d-lui Filip in calitate de Ministru la Ministerul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor, sunt increzut in faptul ca in calitate de prim ministru d-lui o sa aduca cel putin aceleasi rezultate!

Hariton 19.01.2016 13:34

R.Moldova trebuie să iasă din această criză politică, indiferent la cine va ajunge functiile ministeriale. Daca nu se va vota pentru guvernul Filip, riscam sa ajungem in alegeri anticipate, iar asta va fi o catastrofa pentru R.Moldova, asa cum s-a experimat si expertul in drept constitutional Nicolae Osmochescu.

Vasile 19.01.2016 13:37

Înainte să faci o tire s emai infomrau lumea, și mai ales că domnul din imagine e acasa cu concubina sa, ași aruncat un pamflet ca sa creada lumea. Si mai mult că PD nu e organizatorul evenimentului, oamenii singuri au venit la un protest de amploare prin care sa ceara stoparea razboaielor politice si investirea unui guvern.

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

19.01.2018 10:00 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Numele tău. 50 de ani

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md