17:52:03 22.01.2018
Stiri

SURSE // Cine sunt deputații PLDM care și-ar putea anunța astăzi plecarea din fracțiune

Politică 11.01.2016 13:03 Vizualizări5894 Autor: Ziarul National
SURSE // Cine sunt deputații PLDM care și-ar putea anunța astăzi plecarea din fracțiune

Deși au decis să schimbe grupul de negociatori și tactica de discuții, renunțând la precondiții, liberal-democrații nu au primit astăzi un răspuns la invitația lor, adresată democraților, de a se așeza la masa de negocieri.

În schimb, afirmă surse din cadrul PLDM, astăzi, un grup de deputați liberal-democrați ar putea anunța că părăsește fracțiunea și semnează pentru crearea unei majorități parlamentare care să înainteze candidatul la funcția de premier și să voteze viitorul guvern.

Potrivit surselor noastre, este vorba de deputații Ștefan Creangă, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Vladimir Hotineanu, președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, și Valeriu Ghilețchi.

Sursele noastre afirmă că acești deputați au optat deschis la ședința de vineri a Biroului executiv al PLDM pentru participarea într-o coaliție de guvernare, cu prețul alegerii unui premier democrat.

Cel mai probabil, numărul celor care vor anunța că părăsesc fracțiunea va fi mai mare, deocamdată însă unii dintre ei nu sunt deciși.

Contactat de Ziarul NAȚIONAL, Creangă nu a răspuns la telefon pentru a comenta informația.

Valeriu Ghilețchi ne-a declarat că nu a luat o astfel de decizie.


„Eu, în cadrul fracțiunii, am optat mereu pentru participarea PLDM la guvernare și împotriva blocajului care s-a format. Probabil că această poziție a mea a fost interpretată drept o intenție de a părăsi fracțiunea. Dar nu am luat o astfel de decizie”, a spus Ghilețchi.

În schimb, Vladimir Hotineanu ne-a spus că nu pleacă din fracțiune, dar va vota pentru formarea guvernului.

„Eu nu vreau alegeri anticipate ca să vină rușii, să se schime raportul. Nu vreau nici la Magadan, eu m-am născut acolo și nu mai vreau”, ne-a declarat deputatul, afirmând totodată că nu are importanță cine va fi premier, ci continuarea cursului european al R. Moldova.

Anterior, deputatul Chiril Lucinschi s-a declarat sceptic în privința reluării negocierilor dintre fracțiunile PD și PLDM, opinând că democrații au ales deja altă cale.

Deputatul și-a îndemnat colegii să dea dovadă de integritate și unitate.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

subiectul 90 11.01.2016 16:11

Prea mult se implica analistii romani in politica noastra interna, cred ca ar trebui sa-si vada de chestiile lor interne, Klaus Iohanis spunea ca Republica Moldova e un stat suveran si nu este numaidecit sa ne implicam in politica lor interna.

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

19.01.2018 10:00 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Numele tău. 50 de ani

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md