12:40:23 20.04.2024
Stiri

STUDIU // Riscul de SUICID în cazul adolescenților, asociat cu gradul de atenție primită din partea părinților

Social 11.12.2017 20:05 Vizualizări1474 Autor: Ziarul National


STUDIU // Riscul de SUICID în cazul adolescenților, asociat cu gradul de atenție primită din partea părinților sursa: google.ro

Adolescenții ai căror părinți sunt distanți și care rareori se interesează de ceea ce simt copiii lor au mai multe gânduri suicidare prin comparație cu cei care beneficiază de mai multă atenție din partea adulților, potrivit unui studiu citat de AFP.

Această cercetare relevă faptul că adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani sunt mult mai susceptibili să se gândească la sinucidere sau să întreprindă o tentativă în acest sens dacă părinții lor nu manifestă suficientă afecțiune pentru ei, notează Agerpres.

„Copiii trebuie să știe că există cineva acolo pentru ei și, din păcate, prea mulți nu resimt acest sprijin, ceea ce reprezintă o problemă majoră”, a explicat Keith King, profesor la Universitatea din Cincinnati, coautor al acestei lucrări prezentată în cadrul conferinței anuale a American Public Health Association din Atlanta (Georgia, sud-est).

Adolescenții de 12 și 13 ani sunt cei mai sensibili la atitudinea părinților lor, au constatat cercetătorii care au efectuat o nouă analiză asupra rezultatelor unui sondaj realizat la nivel național în 2012 privind consumul de droguri și sănătatea.

La aceste vârste, copiii ai căror părinți nu le spun niciodată că sunt mândri de ei sau fac foarte rar acest lucru, manifestă o predispoziție de cinci ori mai mare către gânduri suicidare și prezintă un risc de șapte ori mai mare de tentative de suicid, au concluzionat oamenii de știință.

De asemenea, în rândul copiilor cu vârste de 12-13 ani, cei ai căror părinți le spun rar sau niciodată că se descurcă bine sau nu-i ajută să-și facă temele au "un risc extrem de suicid", au constatat de asemenea cercetătorii, conform AFP.

Deși tendințele suicidare sunt mai puțin pronunțate în rândul elevilor de liceu prin comparație cu cei de 12-13 ani, ele rămân totuși ridicate în cazul în care părinții lor nu sunt implicați emoțional, indică studiul.

Astfel, în rândul adolescenților de 16-17 ani ai căror părinți le spun rar sau niciodată că sunt mândri de ei, riscul de manifestare a gândurilor suicidare este de trei ori mai mare, iar cel de tentativă de suicid este de patru ori mai ridicat.

Potrivit unui raport publicat în luna august a anului trecut de către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, rata sinuciderilor în rândul adolescenților americani este în continuă creștere din 2007.

Rata de suicid în SUA s-a dublat în cazul fetelor cu vârste între 15 și 19 ani între 2007 și 2015, acesta fiind anul în care a fost atins cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani, a precizat CDC.

În rândul băieților din aceeași grupă de vârstă, această rată a crescut cu 30% în aceeași perioadă.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md