11:14:38 22.05.2018
 
Stiri

STUDIU // Dacă bei mai multă CAFEA, trăiești mai mult

Știri 11.09.2017 07:30 Vizualizări1113 Autor: Ziarul National
STUDIU // Dacă bei mai multă CAFEA, trăiești mai mult sursa: eva.ro

Consumul ridicat de cafea te-ar putea ajuta să trăiești mai mult, conform unor studii publicate de curând. Constatările au redeschis conversația despre efectele cafelei asupra sănătății. Iată ce se întâmplă dacă bei mai multă cafea!

Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei mai multă cafea?

Un studiu a analizat mai mult de 520.000 de persoane din 10 țări europene, transformându-se în cel mai amplu studiu până în prezent privind cafeaua și mortalitatea, și s-a ajuns la concluzia că dacă bei mai multă cafea, trăiești mai mult.

Cel de-al doilea studiu a analizat peste 185.000 de afro-americani, americani indigeni, hawaiieni, japonezi americani, latino și albi. Cercetătorii au descoperit că longevitatea este crescută de cafea în mai multe rase.

Persoanele care beau între două și patru căni de cafea pe zi prezintă un risc de deces cu 18% mai mic față de persoanele care nu beau cafea, potrivit studiului. Aceste constatări sunt în concordanță cu studiile anterioare. Având în vedere aceste populații foarte diverse, care au obiceiuri alimentare diferite și sensibilități diferite, încă sunt reprezentative modele similare de viață. Studiul arată că există o posibilitate biologică mai puternică pentru relația dintre cafea și longevitate și mortalitate este invers proporțională cu consumul de cafea pentru boli de inimă, cancer, boli respiratorii, accidente vasculare cerebrale, diabet și boli renale.

Studiul privind țările europene a evidențiat o asociere inversă între cafea și bolile de ficat, sinuciderea în cazul bărbaților, cancerul la femei, bolile digestive și bolile circulatorii.

Persoanele care beau trei sau mai multe cafele pe zi prezintă un risc mai scăzut pentru moartea provenită din diverse cauze decât cei care nu beau cafea. Au fost analizate mai multe țări din întreaga Europă, unde modul în care populația bea și pregătește cafeaua este destul de diferit. Faptul că au fost descoperite aceleași relații în diferite țări reprezintă faptul că sănătatea este influențată de cafea în sine, nu de modul în care este preparată cafeaua sau de felul în care este băută.

Cafeaua reprezintă un amestec complex de compuși, dintre care unii au efecte biologice. Studiile au arătat că anumiți compuși au proprietăți neuroprotectoare și antiinflamatorii, care pot contribui la reducerea riscului de îmbolnăvire, cum ar fi Parkinson.

În studiul european, s-a descoperit că persoanele care beau cafea au tendința de a avea un nivel mai scăzut al inflamației în corp, un profil mai bun de lipide și un control mai bun al glicemiei. Nu este încă foarte clar ce compuși speciali oferă aceste beneficii pentru sănătate, însă oamenii de știință vor explora acest lucru în continuare.

Sursa: eva.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md