11:07:56 27.05.2018
 
Stiri

STUDIU // Cum te ajută yoga în cazul DEPRESIEI

Știri 20.03.2017 08:02 Vizualizări903 Autor: Ziarul National
STUDIU // Cum te ajută yoga în cazul DEPRESIEI sursa: eva.ro

Din ce ai auzit până acum, yoga poate aduce beneficii atât sănătății fizice, cât și celei mentale.

A fost realizat un studiu de Universitatea din Boston, care a ajuns la concluzia că două ședințe de yoga pe săptămână pot ajuta la ameliorarea depresiei datorită exercițiilor de respirație.

Ce efect are yoga asupra depresiei?

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 30 de persoane, cu vârstele cuprinse între 18 și 64 de ani, care sufereau de depresie, însă nu luau antidepresive. Jumătate dintre participanții la studiu au făcut trei ședințe de Iyengar yoga pe săptămână, de câte 90 de minute, precum și câte patru ședințe de yoga acasă, de câte 30 de minute, în fiecare săptămână. Cealaltă jumătate a făcut două ședințe de grup pe săptămână și trei sesiuni acasă.

Cursurile de Iyengar yoga pun accentul pe aliniere, poziții precise și exerciții de respirație. Clasele predate în timpul studiului au inclus, de asemenea, 20 de minute de exerciții de respirație.

După aproximativ trei luni, cele mai multe persoane, din ambele grupuri, au reușit să micșoreze nivelul de depresie la jumătate. Deloc surprinzător, incidența mai mare a cursurilor de yoga i-a ajutat mai mult pe participanții la studiu, așa că persoanele care au făcut trei cursuri pe săptămână au avut un nivel al depresiei mai mic decât cele care au făcut două ședințe per săptămână.

Însă mulți dintre participanți au recunoscut că angajamentul mai mare a reprezentat o provocare pentru ei, așa că oamenii de știință au recomandat varianta cu două ședințe de yoga pe săptămână.

Eficiența ședințelor de yoga vine ca o veste bună pentru persoanele care suferă de depresie. Această practică are mult mai puține efecte secundare și interacțiuni cu medicamentele decât tratamentele obișnuite folosite pentru depresie. Cea mai frecventă plângere raportată în acest studiu a fost durerea temporară a mușchilor și un singur pacient a fost supus unei experiențe stresante, cât timp făcea exercițiile de respirație la domiciliu.

Persoanele care nu au putut beneficia de pe urma tratamentelor tradiționale contra depresiei pot încerca yoga, deoarece aceasta influențează sistemul nervos autonom. În cazul în care sistemul nervos autonom este echilibrat, atunci restul creierului funcționează mai bine. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina modul în care yoga este mai bună decât alte tratamente. De asemenea, ședințele de yoga pot aduce beneficii persoanelor care au încredere că vor reuși în acest fel și sunt dispuse să țină un program regulat de ședințe de yoga.

Sursa: eva.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md