14:07:06 22.01.2017
Stiri

Studenții și profesorii de la Drept NU vor da și NU vor lua mită

Anticorupție 02.06.2014 15:21 Vizualizări2211 Autor: Galina Munteanu
Studenții și profesorii de la Drept NU vor da și NU vor lua mită cna.md

Aproximativ o sută de studenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Stat din Moldova şi circa zece lectori universitari vor intra mâine, 3 iunie, în sălile de examene, purtând insignele „Nu iau/nu dau mită”.

„EU nu iau mită”, „EU nu dau mită” sunt mesajele campaniei anticorupţie „EU – pentru educaţie prin integritate”, lansată de către Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova (USM), Ministerul Educaţiei şi Autoguvernarea Studenţilor USM (ASUSM).

Campania are drept scop educarea tinerei generaţii a R. Moldova în spiritul intoleranţei faţă de fenomenul copiatului, plagiatului, protecţionismului şi corupţiei.

Amintim că, acum două săptămâni, a fost semnat un acord de colaborare între CNA, USM și ASUSM - înţelegere ce prevede promovarea culturii de integritate, atât în rândul studenţilor, cât şi al profesorilor.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

student 04.06.2014 07:11

Sa va fie rusine conducerii USM, cit se poate de suportat atita fals in declaratiile voastre, mai intii cum lectorii isi bat joc de studenti la exzamene cu includerea intrebarilor care nau fost studiate, iar cum sunt repartizate locurile in camine, comendantu este cel mai mare sef la extorcarea banilor, sindicatele formal, s.a.m.d.

ion 08.06.2014 14:18

Refuzul ISJ ARGES, Consiliului Judetean Arges, Consiliilor Locale si al Primariilor de a deconta naveta cadrelor didactice, nu se bazeaza pe o lege, ci este o proprie vointa a institutiilor in cauza de a-si face rezerve pentru propria crestere a salariilor. La aceasta afacere, singura vina a Guvernului este ca nu se implica sa sanctioneze institutiile care incalca legea. Legiile pentru decontarea navetei sunt in vigoare si anume Legea 1/2011, legea 1/2014, si Instructiuniile nr. 2 din 17 februarie 2011. De asemenea se observa in judetul Arges o tacere a Sindicatelor. Din ce motive Sindicatele din invatamant nu solicita demisia PREFECTULUI care nu ia nici o masura impotriva celor care incalca legea (fapta fiind savarsita cu intentie)? Sa fi patruns MAFIA nu numai in institutiile statului ci si in sindicate ? Este sau nu este de natura penala fapta functionarilor STATULUI? Cand se vor sesizeaza organele abilitate ale Statului Roman sa cerceteze aceste fapte? Probabil niciodata.

Comentarii
Promo
Meteo în Moldova
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că:
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md