12:35:46 25.04.2024
Stiri

Strălucim în întuneric! CURIOZITĂŢI BIZARE despre corpul uman care te vor UIMI

Știri 18.04.2015 10:00 Vizualizări2308 Autor: Ziarul National
Strălucim în întuneric! CURIOZITĂŢI BIZARE despre corpul uman care te vor UIMI


De la strănutul după sex, la utilitatea apendicelui, descoperă 14 curiozităţi bizare despre propriul tău corp.

Ştiaţi că : Propriul nostru corp este capabil de a produce aspirina?

Consumul de fructe şi legume poate ajută corpul să producă aspirina proprie. „Journal of Agriculture and Food Chemistry” a demonstrat în urmă unui studiu cu participanţi umani cărora li s-a administrat acid benzoic, o substanţă naturală întâlnită în fructe şi legume, că propriul lor corp produce acid salicilic, componentă cheie în compoziţia aspirinei, cu proprietăţi anti-inflamatorii şi de calmare a durerii.

Ştiaţi că: Să tragi un pui de somn la serviciu este în favoarea şefului tău

Un pui de somn de 20 de minute poate îmbunătăţi starea dumneavoastră generală, vigilenţa, să stimuleze starea de spirit şi să crească productivitatea. William Anthony, co-autor al cărţii „The Art of Napping at Work” – „Arta de a trage un pui de somn la servici”, spune beneficiile pentru corpul uman după o mică pauză, mai precis un somn scurt îţi pot mari randamentul la muncă timp de câteva ore. În plus chiar şi inima ar avea beneficii de pe urmă somnului. Într-un studiu de şase ani, desfăşurat în Grecia cu subiecţi bărbaţi, cercetătorii au descoperit că cei care au tras puiul de somn în timpul zilei de cel puţin trei ori pe săptămâna au un risc cu 37% mai scăzut să sufere de boli de inima.

Ştiaţi că: Ejacularea îi poate face pe bărbaţi să strănute?

Că rezultat al ejaculării, pe unii bărbaţi îi poate apucă strănutul, alţii au dureri de cap. Activitatea crescută a sistemului nervos în timpul orgasmului poate fi vinovată de durerile de cap. O posibilă explicaţie pentru strănut este că, în creier, centrul pentru orgasm este aproape de centrul pentru căscat şi strănut.

Ştiaţi că: Fiecare persoană are o amprenta unică a limbii?

La fel că amprentele digitale aşa şi limba este un organ unic cu o textura ce diferă de la un individ la altul. Deci se poate face o identificare a unei persoane şi cu ajutorul amprentei limbii.

Ştiaţi că: Pielea albă, culoarea pielii albe, a evoluat în timp?

Se pare că am fost cu toţii negrii la început (dacă luăm în considerare că primii oameni au apărut în Africa). Culoarea “albă” a pielii a apărut datorită faptului că omul a început migreze de la ecuator . Fără pigmenţii de culoare ar dispărea nuanţele pielii şi toţi am avea o culoare alb-cremos. Venele aflate aproape de suprafaţă pielii dau o culoare roşiatică. Pielea are de asemenea şi un pigment de galben, un galben asemănător pânzelor de pictură, un galben pal. Şi nu în ultimul rând, melanină, substanţă ce reacţionează la razele ultraviolete . Aceşti patru factori, amestecaţi şi în proporţii diferite în funcţie de locaţia pe glob dau culoare tuturor oamenilor din întreagă lume.

Ştiaţi că: Pe talpă, temelia organismului, se întâlneşte cea mai groasă piele de pe toată suprafaţă corpului?

Pielea de pe palme şi tălpi are o grosime de 4 mm şi este cea mai groasă piele de pe toată suprafaţă corpului, iar unele porţiuni de pe călcai fiind chiar puţin mai groase. De asemenea,în talpă se găsesc mai multe glande sudoripale decât oriunde altundeva.

Ştiaţi că: Apendicele nu este chiar aşa nefolositor pe cât îl consideră unii?

Apendicele, un organ considerat de mulţi nefolositor, are şi el rolul lui în organism, este o “casă de siguranţă” pentru bancteriile benefice care se găsesc în intestinele umane. Aceste bacterii aflate în apendice ajută digestia şi are un rol important la curăţarea intestinelor .

Ştiaţi că: Dimineaţă suntem mai înalţi decât seară?

Trupul este mă înalt dimineaţă decât seară cu aproximativ 1 cm şi asta din cauza că atunci când dormim coloana vertrebrala şi mai precis vertebrele coloanei sunt hidratate iar spaţiile dintre ele sunt umplute cu apă. În timpul zilei, datorită propriei greutăţi apă se scurge şi spaţiul dintre vertebrele se contracta, astfel pierdem puţin din înălţime .

Ştiaţi că: Oamenii strălucesc în întuneric?

S-a demonstrat cu ajutorul unor camere ultra sensitive că trupurile noastre emit mici cantităţi de lumina, prea slabă pentru a fi observată cu ochiul liber. Uimitoarele imagini ce demonstrează că al nostru corp emite lumina au fost publicate de cercetătorii japonezi care au resuit să imortalizeze primele imagini ale corpului bioluminescent.

În principiu se ştia de ani buni că toate fiinţele vii produc o cantitate mică de lumina că rezultat al reacţiei chimice dintre celulele lor, dar cu ajutorul acestui experiment al japonezilor s-a reuşit pentru prima dată să se surprindă acest lucru şi cu o camera video. Cel mai surprinzător a fost faptul că zonele care emit cea mai multă multă lumina nu corespunde cu zonele unde se produce cea mai multă căldură în corp, zonele termale studiate înainte cu o camera termală.

Ştiaţi că: Stomacul produce la fiecare trei zile o nouă „căptuşeală” pentru a nu fi digerat de propriul acid?

Există un lichid periculos care nu îţi poate fi confiscat de nici o securitate a aeroportului, se află în propriul corp, în stomac. Celulele stomacului secretă acid clorhidric, un compus coroziv folosit în tratarea metalelor în industrie. Poate corodă oţelul, dar mucoasa peretelui gastric păstrează acest lichid otrăvitor în condiţii de siguranţă în sistemul digestiv.

Ştiaţi că: Poziţia corpului îţi poate afecta memoria?

Nu îţi poţi aminti dată căsătoriei? Încearcă să stai în genunchi. Amintirile ne sunt foarte încorporate în simţurile noastre. Un miros sau un sunet îţi poate aminti de un episod îndepărtat din copilărie.

Un studiu a demonstrat că episoade din trecutul vostru va sunt amintite mult mai repede şi mai bine dacă va aflaţi cu corpul într-o poziţie similară cu cea din trecut pe care încercaţi să v-o reamintiţi.

Ştiaţi că: Blondele au mai mult păr?

Se spun atâtea despre blonde, dar orice s-ar zice cu siguranţă au mai mult par. Culoarea părului determina cât de des este părul de pe cap. În medie, omul are 100 000 de foliculi de par (adâncituri din care creşte părul), fiecare este capabil să producă 20 de fire de par individuale pe timpul vieţii unui om.

Media foliculilor de par la blonzi este de 146 000, în timp ce la persoanele cu părul negru media foliculilor de par este undeva la 110 000. La bruneţi media este de 100 000 foliculi de par, iar la roşcaţi 86 000 având în medie cel mai rar par.

Ştiaţi că: O persoană are în medie 14 flatulențe pe zi?

Chiar dacă doreşti să crezi că eşti prea demn pentru a elimina astfel un gaz, realitatea este că aproape toată lumea o face de cel puţin câteva ori pe zi. Digestia determina organismul să elimine gaze ce pot fi dureroase pentru stomac, dacă nu sunt eliminate şi rămân blocate în burtă.

Ştiaţi că: Având orgasm bărbaţii pot prevenii cancerul de prostată?

Două mari studii din 2003 şi 2004 au demonstrat, că bărbaţii de vârstă mijlocie care au avut (sau măcar îşi amintesc) cel puţin patru orgasm e pe săptămâna la vârstă de 20 şi 30 de ani au risc de a face cancer la prostată mai scăzut cu aproape o treime. Unii cercetători susţin că ejacularea îţi curată prostată de factorii cancerigeni.

financiarul.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md