14:38:11 21.04.2018
Stiri

Șoferii nu vor mai putea fi trași pe dreapta fără motiv. Regula se aplică începând de astăzi

Social 18.10.2017 12:00 Vizualizări3066 Autor: Ziarul National
Șoferii nu vor mai putea fi trași pe dreapta fără motiv. Regula se aplică începând de astăzi stirilocale.md

Inspectorii de patrulare vor fi obligați de acum înainte să le explice șoferilor motivul stopării automobilului. Despre aceasta a declarat în această dimineață ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit sursei citate, structurile MAI și ale Inspectoratului General de Poliție (IGP) vor monitoriza ca prevederea să fie respectată de inspectori.

„Subiectul respectiv este monitorizat de IGP și de MAI. Pe parcursul ultimelor luni, atestăm plângeri din partea cetățenilor, care invocă faptul că deseori sunt stopați de către inspectorii de patrulare fără a li se explica motivul.

Acest subiect a fost discutat și pe linia partidului, unde am participat la mai multe ședințe. Vom întreprinde acțiuni împreună cu IGP și Inspectoratul Național de Patrulare (INP), care vor duce la stoparea acestor abuzuri de care s-a vorbit. În special, este vorba despre dezvoltarea unor proceduri operaționale care vor obliga polițiștii să explice șoferului cauza stopării”, a declarat Alexandru Jizdan.

Oficialul a precizat că, de la începutul anului, 116 șoferi s-au plâns la INP că au fost opriți în trafic fără motiv, fiind inițiate și anchete de serviciu pe numele polițiștilor.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md