08:10:43 24.06.2018
 
Stiri

Socialiștii, SINGURI la dezbaterile televizate cu privire la referendumul de duminică? Liberalii anunță că NU merg la televiziune

Politică 14.11.2017 14:00 Vizualizări902 Autor: Ziarul National
Socialiștii, SINGURI la dezbaterile televizate cu privire la referendumul de duminică? Liberalii anunță că NU merg la televiziune Unimedia

Referendumul de demitere a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, va avea loc duminică, pe 19 noiembrie, iar câteva posturi de televiziune au anunțat dezbateri pentru cei doi participanți înregistrați la plebiscit - Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal.

„Miercuri voi participa la dezbaterile de la Moldova 1 (19.55). Joi la cele de la ProTV Chişinău (21.00). Vineri NTV Moldova (19.40). Astept să vină Dorin Chirtoacă la cele prevăzute de CEC ca și concurenți în campanie”, și-a prezentat programul liderul socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban.

De cealaltă parte, liberalii anunță că nu vor delega pe nimeni la aceste dezbateri.

„Anunțăm opinia publică că nu vom delega niciun reprezentant la dezbaterile electorale pentru desfășurarea referendumului local din 19 noiembrie 2017, din motive evidente. Acest referendum este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituției Republicii Moldova, ale Codului Electoral și ale Cartei Europene a Autonomiei locale, fapt confirmat și prin Rezoluția adoptată la 19 octombrie 2017, de către Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Participând la sute de întâlniri cu alegătorii din municipiul Chișinău, ne-am convins că acest referendum nu vine să soluționeze problemele locuitorilor municipiului Chișinău, dar este o risipă a banilor publici”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Liberal.

În opinia liberalilor, participarea lor la dezbaterile electorale televizate ar duce „la recunoașterea acestui referendum ilegal, inclusiv am legaliza moftul socialiștilor, prin care se vor cheltui 9 milioane de lei din buzunarul locuitorului municipiului Chișinău”.

„Îndemnăm alegătorii din municipiul Chișinău să nu participe pe 19 noiembrie la această farsă organizată de socialiști, numită referendum”, îndeamnă PL.

Menționăm că referendumul a fost inițiat de socialiști, iar PL, PAS, PLDM, PPDA, PUN și PD au anunțat că boicotează acest exercițiu electoral.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.06.2018 10:49 Nicolae Negru Nicolae Negru // S-a împușcat Plahotn...

18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md