03:34:07 20.04.2024
Stiri

Se PLIMBĂ cu valizele sau dau foc unui butuc! TRADIȚII mai puțin cunoscute de sărbătorile de iarnă

Știri 21.12.2014 08:52 Vizualizări1309 Autor: Virginia Nica
Se PLIMBĂ cu valizele sau dau foc unui butuc! TRADIȚII mai puțin cunoscute de sărbătorile de iarnă biblioartcopii.blogspot.com


Tradiţiile europenilor în perioada sărbătorilor de iarnă sunt pe cât de ciudate, pe atât de amuzante. Nici australienii, japonezii ori cubanezii nu se lasă mai prejos atunci când vine vorba despre obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou, scrie bzi.ro.

Iată un top al celor mai inedite tradiţii!

În Suedia, Sinterklaas vine pe un cal alb şi lasă darurile în saboţii de lemn aşezaţi la uşa, saboţi în care, în prealabil, copiii au pus fân şi zahăr pentru calul moşului.

Norvegienii primesc cadourile de la Moş într-un mod cât se poate de amuzant: sunt puse deasupra uşii, într-un sac, astfel încât să cadă direct peste cei care au fost cuminţi în dimineaţa de 25 decembrie.

Copiii islandezi sunt printre cei mai fericiţi întrucât la ei vin 13 Moşi Crăciuni. Seria cadourilor începe cu 13 zile înainte de Crăciun, atunci când primul moş, cel din munţi, vine şi pune dulciuri în ghetuţele copiilor. Următorii moşi aduc fructe şi jucării în funcţie de cât de cuminţi au fost micuţii. Pe 25 decembrie, ultimul Moş Crăciun lasă cadourile şi se întoarce acasă, în munţi, acolo unde soseşte pe 6 ianuarie.

În Danemarca, în ajunul Crăciunului se mănâncă o budincă specifică perioadei, care conţine o singură migdală. Membrul familiei care găseşte migdală va avea un an norocos.

Germanii ard un butuc în noaptea de Crăciun pentru a ţine nenorocirile departe de casă în următorul an.

Englezii agaţă şosetele în faţă şemineului ori lângă bradul de Crăciun şi apoi îi compun scrisori lui Moş Crăciun. La finalul serii, scrisorile sunt aruncate în şemineu, pentru ca dorinţele fiecărui membru al familiei să iasă pe hornul casei. Tot pe horn va veni şi Moş Crăciun pentru a le aduce cadourile cerute celor care au fost cuminţi.

În noaptea dintre ani, la miezul nopţii, mexicanii îşi scot la plimbare valizele goale pentru a se asigura că în noul an vor călători.

Grecii îşi petrec revelionul jucând jocuri de noroc, fie acasă, fie în cazinouri, întrucât consideră că ultima, respectiv prima zi a anului le va aduce noroc.

Argentinienii taie în bucăţi cât mai mici documente şi facturi vechi, de care nu mai au nevoie, pentru că mai apoi să le arunce pe fereastră, acest gest simbolizând lăsarea trecutului în urmă.

În Danemarca, în ultima zi a anului, trebuie să spargi vase în faţă uşii vecinilor şi a persoanelor pe care le vizitezi. Acestea nu se supără ci, din contra, au motiv de bucurie pentru că cine are cele mai multe cioburi în faţa uşii va avea cel mai mult noroc în noul an.

Fiecare familie din Ecuador face, în ultima zi a anului, o sperietoare de ciori din lemn şi ziare, pentru că apoi, la miezul nopţii, sperietorile să fie arse. Tradiţia spune că, astfel, toate relele din anul trecut sunt date uitării.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md