10:17:16 19.10.2017
Stiri

SCANDALUL ouălor infestate! ANSA liniștește spiritele: R. Moldova NU importă ouă din UE

Economie 11.08.2017 13:00 Vizualizări975 Autor: Ziarul National
SCANDALUL ouălor infestate! ANSA liniștește spiritele: R. Moldova NU importă ouă din UE
Poză simbol

Republica Moldova nu importă din Uniunea Europeană ouă pentru consum. Singurele ouă importate din UE sunt cu scop de incubare, iar importurile sunt efectuate exclusiv de producătorii de carne de pasăre din R. Moldova.

Astfel, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) exclude posibilitatea afectării R. Moldova de recenta descoperire din mai multe state membre ale UE, printre care Germania, Olanda, Belgia sau România.

În aceste țări au fost retrase de pe rafturile magazinelor mai multe loturi de ouă, după ce specialiștii au descoperit că acestea erau contaminate cu insecticidul Fipronil.

„În Republica Moldova, preparatele pe bază din această substanță activă nu sunt utilizate în tratamentul și profilaxia bolilor parazitare la păsări”, precizează ANSA.


Menționăm că, ieri, în județul Timiș din România a fost descoperită și sechestrată o tonă de „gălbenuș de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania”, înainte ca acesta să ajungă în vânzare.

Recent, Comisia Europeană a emis o alertă: „Este necesar ca toate statele membre (ale UE) să fie vigilente în ceea ce privește produsele utilizate pentru controlul acarianului roșu în unitățile de păsări pentru a se asigura că nu au loc tratamente cu substanțe neautorizate”.

Fipronil este un insecticid pentru uz larg, care aparține familiei chimice fenilpirazol. Acesta este folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpușele, termitele, coropișnițele, gărgărițele și alte insecte. Nu este permisă utilizarea lui ca substanță antiparazitară pentru animalele destinate consumului uman.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md