18:46:51 28.03.2024
Stiri

ȘAPTE greșeli pe care le facem adesea când gătim! Evită-le!

Știri 25.04.2017 07:30 Vizualizări858 Autor: Ziarul National


ȘAPTE greșeli pe care le facem adesea când gătim! Evită-le! libertatea.ro

Iată cele mai frecvente greșeli pe care le facem când gătim, indiferent de experiență. Încearcă să le eviți pe viitor, ca să obții o friptură sau o prăjitură mult mai gustoasă.

1.
Pui carnea sau alimentele în tigaia rece

Se întâmplă adesea când gătim să ne grăbim și punem carnea sau legumele direct în tigaia rece, fără să o mai încălzim înainte. De aceea se și lipsesc, apoi se ard și mâncarea capătă un gust neplăcut. Pune tigaia pe foc cu câteva minute înainte de a găti și pune și puțin ulei.

2. Prăjești peștele prea mult

Un pește prea bine prăjit sau copt la grătar nu mai are nicio dulceață și nicio savoare. Devine elastic sau tare, uscat și lipsit de gust, uneori. Fii atentă la timpul de preparare menționat în rețetă.

3. Pui prea multe alimente într-o oală mică

Când pui prea multe legume în oală sau prea mulți cârnați în tigaie și vrei să le faci repede, nu îți iese nimic prea bun. Alege cantitatea de alimente în funcție de oala sau tigaia în care le gătești și lasă loc pentru apă, supă sau alte ingrediente.

4. Pui prea multă sare sau prea puțină

Sarea este esențială în orice preparat. Folosită în cantitatea potrivită, ea dă gust și sporește aroma celorlalte ingrediente. Mai bine pui puțină sare la început și adaugi treptat atât cât trebuie, decât să pui prea multă sau deloc.

5. Folosești ierburi aromatice uscate

Ierburile aromatice sunt mult mai aromate și delicioase când sunt folosite proaspete. Cele uscate și mărunțite te ajută la nevoie, când nu ai frunze proaspete, dar nu mai dau același gust mâncării. Cu cât sunt mai proaspete condimentele, cu atât sunt mai folositoare când gătim!

6. Folosești veselă de calitate slabă

Cu cât sunt mai subțiri și mai ușoare, cu atât sunt mai slabe calitativ. Nu trebuie să ai prea mult tigăi și oale în bucătărie. Este suficient să ai 4 sau 5, de diverse mărimi, dar de cea mai bună calitate, spre exemplu din inox și din cupru, dar să aibă pereții groși.

7. Adaugi vin ieftin la preparatele din carne

Oricât de bună ar fi rețeta, dacă folosești ingrediente ieftine și slabe calitativ, nu vei obține gustul dorit. Când gătim carne, mai ales, și vrem să frăgezim friptura cu un vin, e bine să alegem un vin bun, cu o aromă potrivită, în funcție de celelalte ingrediente. Și la mâncare trebuie să folosești același vin bun pe care îți face plăcere să îl bei.

Sursa: libertatea.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md