14:46:04 21.04.2018
Stiri

Șapte gardieni de la Penitenciarul nr.2 din Lipcani au ajuns după GRATII pentru aplicarea TORTURII: Au bătut crunt un deținut

Social 14.11.2017 11:40 Vizualizări843 Autor: Ziarul National
Șapte gardieni de la Penitenciarul nr.2 din Lipcani au ajuns după GRATII pentru aplicarea TORTURII: Au bătut crunt un deținut Publika

Şapte foşti angajaţi ai Penitenciarul nr.2-Lipcani au fost condamnați la ani grei de închisoare de către Curtea de Apel Chișinău, după ce l-au bătut crunt, în iunie 2013, pe un deținut.

Sentința vine după ce, acum doi ani, Judectoria militară Chişinău îi achitase, însă procurorii au atacat acea decizie, demonstrând că au probe suficiente pentru torturarea unui deţinut.

Astfel, fostul şef al Penitenciarului a fost condamnat la nouă ani de închisoarea, iar subalternii acestuia - la câte 8 ani şi şase luni închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere pe un termen de zece ani. Totodată, toţi şapte au fost obligaţi să achite părţii vătămate câte 80 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral.

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

Potrivit procurorilor, pe 7 iunie 2013, inculpaţii l-au escortat pe unul dintre deţinuţii penitenciarului într-un birou de serviciu, unde i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi bastoanele de cauciuc peste diferite părţi ale corpului.

„Acest lucru s-a întâmplat pentru a-l pedepsi pe respectivul deţinut, care deseori reclama încălcarea drepturilor sale de către administraţia penitenciarului în care-şi ispăşea pedeapsa. Conform raportului de expertiză medico-legală, victima a fost lovită de cel puţin 11 ori, în rezultat alegându-se cu multiple vătămări şi traumatisme corporale. Procurorii au aflat despre acest caz, fiind înştiinţaţi la linia fierbinte a Procuraturii de către una dintre rudele deţinutului”, arată Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md