01:35:24 20.02.2018
Stiri

Rusia pregătește un JAF la băncile ucrainene – ANULAREA creditelor contractate de populație în Crimeea

Știri 17.07.2017 12:00 Vizualizări1424 Autor: Ziarul National
Rusia pregătește un JAF la băncile ucrainene – ANULAREA creditelor contractate de populație în Crimeea

În Rusia se caută modalități de a anula datoriile locuitorilor din Crimeea față de băncile ucrainene, scrie ziarul rus Kommersant, citat de paginaderusia.ro.

Vineri, Duma de Stat de la Moscova a adoptat în a doua lectură amendamentele la legea privind rambursarea datoriilor către băncile ucrainene din Crimeea.

Potrivit legii, vor putea să ceară rambursarea datoriilor către băncile ucrainene doar companiile acreditate de Fondul pentru Protecția Depunătorilor din Rusia (FVZ). Până în acest moment, FZV a acreditat doar patru companii, care au cumpărat de la bancile ucrainene datorii în valoare de peste un miliard de ruble (14,6 milioane de euro).

La rândul lor, autoritățile din Crimeea pregătesc propiul proiect de lege.

Potrivit publicației, nou proiect prevede anularea necondiționată a tuturor datoriilor de până la 5 milioane de ruble (73 000 de euro). Astfel, de amnistiere bancară va putea beneficia marea majoritate a celor care s-au împrumutat în Crimeea înainte de ocupația rusă.

Nu vor fi neglijați nici cei cu datorii mai mari de 5 milioane de ruble. În primul rând, Consiliului de Supraveghere al FZV va avea dreptul de a analiza și decide cu privire la anularea datoriilor de peste 5 milioane de ruble în funcție de „circumstanțele esențiale pentru fiecare debitor”.

Cei care nu intră sub incidența acestui criteriu, li se vor oferi conditii de rambursare foarte avantajoase. Astfel, în caz de rambursare anticipată a unei părți din credit, debitorul va fi bonificat cu stergerea unei alte părți din datorie: plătind 5% din valoarea creditului i se va anula 20% din datorie; la plata a 20% din valoarea datoriei i va oferi anularea completă a debitului.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md