10:43:33 20.04.2024
Stiri

REȚETĂ // Supă cremă de ardei copţi

Reportaj 25.03.2017 11:01 Vizualizări1578 Autor: Ziarul National


REȚETĂ // Supă cremă de ardei copţi sursa: google.ro

Nu ştiu dacă aţi încercat supă de ardei copţi sau nu până acuma, eu vă asigur că e atât de gustoasă încât toate ciorbele pline de cărneturi s-ar ascunde de ruşine dacă ar trebui să se ia la întrecere cu aceasta.

Are o culoare superbă, o aromă superbă şi pe deasupra… se face în vreo 25-30 de minute.

Ingrediente:

• 8 ardei copţi, de preferinţă galbeni-portocalii intens şi roşii
• 1 ceapă mică
• 2 căţei de usturoi mari
• 2 linguri de ulei
• 1 cartof mediu, făinos
• 1 litru de supă de pui (dacă nu aveţi, e bine şi cu apă)
• 1 foaie de dafin
• 1 rămurică de cimbru proaspăt
• 100 de grame de smântână lichidă pentru gătit
• sare, piper
• opţional: crutoane, ceapă verde sau alte garnituri după preferinţă

Preparare:

Ardeii se coc de preferinţă prin contact direct cu o suprafaţă încinsă (pe grătar, pe plită sau disc) şi doar în ultima instanţa în cuptor, pentru că în cuptor se vor înmuia, dar nu vor avea niciodată gustul afumat pe care îl capătă în prima variantă. După ce ardeii sunt înnegriți bine de jur împrejur, se scot într-un castron şi se ţin acoperiţi să aburească, astfel se vor decoji foarte uşor.

1. Ardeii se decojesc de pielițe şi se pun într-o farfurie în care să se colecteze şi zeama delicioasă pe care o lasă.

2. Ceapa se toacă mărunt, usturoiul se zdrobeşte şi se pun la călit într-o cratiţă de mărime potrivită în care s-a încins în prealabil uleiul. Se adaugă o linguriţă de sare de la început.

3. Se curăță cartoful şi se spală, apoi se taie cubuleţe mici, care se adaugă peste ceapa deja înmuiată. Se căleşte cartoful 2-3 minute, apoi se adaugă ardeii curăţaţi pe cât posibil de seminţe şi zeama pe care au lăsat-o.

4. Se adaugă supă de pui (sau apă fierbinte), dafinul şi frunzuliţele de cimbru rupte de pe rămurele.

5. Se fierbe supa până când cartoful este moale şi se sfărâmă cu uşurinţă. Se scoate frunza de dafin şi se pasează în blender sau cu blenderul de mână.

6. După ce supă are o consistență fină, se adaugă 50 de grame de smântână şi se omogenizează bine (50 de grame de smântână se păstrează pentru servit).

7. Supa se asezonează cu sare şi piper măcinat proaspăt din belşug şi este gata de servit.

Se serveşte supa în boluri, cu smântână pe deasupra, ornată eventual cu ceapă verde tocată fin sau cu alte ierburi aromatice după plac. Ca şi garnitură se potrivesc crutoanele, crackers-îi, biscuiţii cu parmezan etc. Poftă bună!

Sursa: retetecalamama.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md