REȚETĂ // Plăcintă de cartofi rumenită la tigaie
Cea mai bună plăcintă de cartofi nu are nevoie neapărat de cuptor pentru a-ţi lăsa gura apă. Încearcă varianta la tigaie!
Această combinaţie apetisantă de cartofi cu şuncă, brânză şi ceapă verde, cu o crustă aurie apetisantă, îţi ia mai puţin de o oră să o prepari.
Ingrediente:
500 g cartofi
150 g făină
150 g şuncă
100 g caşcaval
1 ou
2 fire ceapă
1/2 legătură pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Dificultate: medie · Timp preparare: 45 de minute · Nr. porţii: 2-4
Mai întâi, spală cartofii şi pune-i la fiert. Când sunt gata, scoate-i din apă, lasă-i să se răcească şi curăţă-i de coajă, apoi trebuie să-i pisezi bine, ca atunci când faci piure. Adaugă oul, făina, sarea şi piperul, după care frământă aluatul obţinut.
Taie coca în două, şi rotunjeşte ambele părţi. Unge o tigaie cu ulei şi întinde una din cele două bucăţi de aluat în tigaie, aşezând-o bine cu degetele, dar având grijă să faci o margine puţin înălţată, ca la blatul de pizza.
În mijlocul acestei turte pui şunca, feliile de caşcaval şi pătrunjelul tocat, apoi întinde cealaltă jumătate a blatului şi aşaz-o peste compoziţia din tigaie.
Lipeşte uşor marginile celor două foi şi lasă tigaia la foc mic timp de 15 de minute, apoi întoarce plăcinta de cartofi şi las-o la foc încă 15 minute. La sfârşit, poţi să serveşti plăcinta de cartofi cu puţină ceapă verde tocată.
Sursa: eva.ro
VIDEO // Terenul fostului Stadion Republican, aflat în RUINE de 17 ani, va fi vândut Ambasadei SUA cu circa 15 MILIOANE de euro. Autoritățile au pus câteva CONDIȚII americanilor, care vor ridica pe acel loc noul sediu al AMBASADEI
Chișinăul acuză pretinsele autorități transnistrene că BLOCHEAZĂ efectuarea recensământului populației și al locuințelor în stânga Nistrului: „Tiraspolul continuă să mențină bariere artificiale între ambele maluri ale Nistrului”
Un membru internațional al Comisiei „vetting” DEMISIONEAZĂ