REȚETĂ // Cum faci cea mai bună salată de cartofi
Cine nu caută rețete ușoare de făcut în timpul verii? Mai ales unele care să implice cât mai puțin timp petrecut în fața aragazului. De aceea, poți încerca cea mai bună salată de cartofi.
Ingrediente:
6 cartofi albi medii
3 linguri de oțet
2 tulpini mari de țelină, tăiate cubulețe
6 cepe verzi, tăiate cubulețe
5 ouă fierte tare, decojite
1/2 cană de maioneză
1 lingură de muștar
1 1/2 linguriță de semințe de țelină
sare și piper negru proaspăt măcinat
boia de ardei
Mod de preparare:
Cartofii se pun într-o oală cu apă sărată și se lasă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere la temperatură ridicată, se dă focul mai încet și se mai lasă încă 10-15 minute cartofii la gătit sau până când poți introduce cu ușurință o furculiță în aceștia.
Se scurge apa și se lasă cartofii să se răcească.
Se curăță cartofii de coajă și se taie în bucăți mari. Se transferă cartofii într-un bol mare și se stropesc cu oțet. Se amestecă puțin, după care se lasă încă 15 minute. Se adaugă țelina și ceapa verde tocate mărunt. Patru din ouăle fierte se taie și se adaugă în bol.
Într-un bol mediu, se amestecă maioneza cu muștarul, semințele de țelină, sarea și piperul. Se adaugă acest sos în amestecul de cartofi și se mai condimentează cu sare și piper dacă este nevoie.
Se taie ultimul ou în felii subțiri și se pun feliile deasupra salatei. Poți presăra și puțină boia de ardei dacă vrei. Se lasă la frigider cel puțin o oră înainte de a servi salata.
Sursa: eva.ro
IMPORTANT pentru călători: Dacă aveți un zbor de la Chișinău, trebuie să ajungeți la Aeroportul Internațional Chișinău cu trei ore înainte de decolare
VOT FINAL // Controalele abuzive pentru antreprenori, eliminate de către Parlament: Economii de aproape 70 de milioane de lei pe an
România și R. Moldova se CONECTEAZĂ prin „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film”. Chișinăul găzduiește un nou eveniment finanțat prin intermediul DDRM