Rețetă // Cele mai gustoase CLĂTITE picante
Cine spune că acest preparat este bun doar pentru desert, nu a gustat până cum clătitele picante cu carne tocată și ketchup.
Ai nevoie de:
Pentru clătite:
300 g făină
550 ml lapte
3 ouă
1 praf de sare
2 linguri unt
1 lingură ulei
Pentru umplutură:
500 g carne de vită tocată
1 ceapă
½ ardei
½ praz
300 g roșii pasate
150 ml vin roșu
2 linguri ulei
1 l supă de vită
sare
piper
boia de ardei iute, după gust
Pentru decor:
ketchup
ceapă verde
Cum se prepară:
Combini laptele cu ouăle, adaugi untul topit, făina și sarea. Amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe și dai aluatul la frigider 30 de minute. Ungi tigaia cu ulei și coci clătitele.
Pentru umplutură, toci ceapa și prazul și le călești în ulei până când devin sticloase. Pui carnea tocată și o lași pe foc până când scade zeama lăsată, amestecând constant. Torni supa și vinul, condimentezi cu sare și piper și lași să fiarbă.
Când s-a evaporat lichidul, pui roșiile, ardeiul tocat și boia de ardei după gust. Mai ții pe foc câteva minute, apoi dai deoparte și lași la răcorit.
Umpli clătitele, le rulezi și le așezi într-o tavă tapetată. Le ții la cuptor, încălzit în prealabil, 15-20 de minute.
Servești clătitele cu ketcup și ceapă verde tocată.
Sursa: clickpentrufemei.ro
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania