09:24:16 22.05.2018
 
Stiri

REGULĂ NOUĂ: Pășunatul porcilor pe o distanță mai mică de jumătate de kilometru de frontieră, INTERZIS

Economie 16.05.2018 15:47 Vizualizări993 Autor: Ziarul National
REGULĂ NOUĂ: Pășunatul porcilor pe o distanță mai mică de jumătate de kilometru de frontieră, INTERZIS

Pășunatul sau abandonul porcinelor pe o distanță mai mică de 500 metri de frontieră sunt interzise. Anunțul vine de la Poliția de Frontieră care înăsprește controlul de frontieră pentru evitarea riscului răspândirii virusului pestei porcine pe teritoriul R. Moldova.

Măsurile inițiate la frontieră au drept scop neadmiterea introducerii în republică a porcilor domestici și a mistreților, cărnii, preparatelor din carne, dar și produselor provenite de la animalele receptive la virusul pestei porcine africane, în special din Ucraina.

Polițiștii de frontieră nu vor permite nici mistreților ce înaintează spre frontieră din direcția Ucrainei să ajungă pe teritoriul R. Moldova.

De-a lungul liniei de frontieră moldo-ucraineană, în special pe direcțiile vulnerabile cu risc înalt de introducere ilicită a porcinilor sau a cărnurilor, echipele mobile vor crea filtre suplimentare de verificare a persoanelor și mijloacelor de transport.

Chiar dacă în R. Moldova este interzis importul de carne și produse din carne de porc din Ucraina, de la începutul perioadei de prohibiție, instituită pe 25 octombrie 2016 și până în prezent, au fost consemnate 3 843 de tendative de a introduce în republică a produselor din carne de porc, cantitatea reținută ridicându-se la circa 11 tone.

Menționăm că în R. Moldova au fost înregistrate în ultima lună cinci focare de pestă porcină, iar premierul Pavel Filip a solicitat instituţiilor responsabile să ia masuri sporite pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv prin neadmiterea introducerii înrepublică a cărnii contaminate.


Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md