13:23:10 25.04.2024
Stiri

REŢETE extraordinare cu broccoli pe care trebuie să le încerci

Reportaj 20.01.2017 11:01 Vizualizări2190 Autor: Ziarul National
REŢETE extraordinare cu broccoli pe care trebuie să le încerci Sursa: kudika.ro


O legumă minune ce ar trebui consumată cu regularitate pentru o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată.

Broccoli este o sursă excelentă de vitamine, fier, calciu, bogată în fibre şi săracă în calorii, care ajută la menţinerea unei vieţi lungi şi sănătoase. Mai mult de atât este o legumă ce conţine foarte mult calciu, aproape echivalentul laptelui în alimentaţie.

Indiferent că doriţi să urmaţi o dietă, un regim echilibrat şi sănătos sau să va întăriţi organismul atât la exterior, cât şi la interior, broccoli este alegerea ideală.

Am pregătit pentru voi trei reţete cu broccoli delicioase.

Broccoli gratinat

Pentru această reţeta delicioasă ai nevoie de 2 broccoli, 200 g smântână, 2 ouă, 200 g caşcaval ras, sare, piper, unt. Broccoli se spală bine în apă rece, se desface în buchetele şi se pune la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 10 minute.

Când e gata se scoate din apă şi se strecoară bine. Ouăle se amestecă împreună cu smântâna şi se condimentează cu sare şi piper. Într-un vas, uns în prealabil cu unt, se adaugă bucheţelele de broccoli şi se toarnă ouăle bătute cu smântână, iar deasupra se presară caşcavalul ras. Se bagă în cuptorul preîncălzit şi se lasă timp de 30-40 de minute, până se rumeneşte.

Piure de broccoli

Ai nevoie de 1 broccoli, 200 g smântână mai grasă, 4 căţei de usturoi, 20 g unt, sare, piper. Broccoli se desface în buchetele, se spală, apoi se fierbe în apă cu sare.

După ce a fiert se strecoară şi se lasă să se scurgă, după care se pisează. Piure-ul obţinut se amestecă împreună cu usturoiul tocat mărunt, untul şi smântâna. La final se adaugă sare şi piper după gust.

Broccoli cu ceapă crocantă

O reţeta inedită şi gustoasă care se prepară foarte uşor. Ai nevoie de două linguri de unt, o lingură de făină, 2 pahare de lapte, 1 broccoli (desfăcut şi tăiat), 200 g brânză fontină, 1 cană de ceapă prăjită crocantă, sare, piper.

Într-un vas se amestecă untul şi făina şi se lasă la foc mediu timp de 1-2 minute până se omogenizează, apoi se toarnă treptat laptele amestecând. Se adaugă broccoli, sare, piper şi se lasă la fiert timp de 10-12 minute, amestecând din când în când.

Compoziţia se toarnă într-un vas termorezistent, se adaugă brânza rasă şi ceapa crocantă şi se bagă la cuptor timp de 5-7 minute, până când se rumeneşte.

Sursa: kudika.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md