04:07:44 27.04.2018
 
Stiri

Premierul Filip: „Parascovia Gaidarlî a născut un băiat pe nume Artiom”

Social 11.01.2017 15:00 Vizualizări1800 Autor: Ziarul National
Premierul Filip: „Parascovia Gaidarlî a născut un băiat pe nume Artiom” gov.md

Membrii Comisiei pentru situații excepționale au fost convocați astăzi la Guvern de premierul Pavel Filip pentru a discuta despre situația din R. Moldova ca urmare a ninsorii din ultimele zile.

Premierul a solicitat mobilizare maximă „pentru intervenția la timp şi acordarea ajutorului necesar cetățenilor, pentru deszăpezirea drumurilor și deblocarea accesului la obiectivele de importanţă socială”.

Pavel Filip a ținut să le mulţumească responsabililor pentru activitatea desfăşurată până acum și a făcut un anunț: „Mă refer la recentele cazuri în care medicii de la urgență, împreună cu salvatorii au înfruntat troienele și viscolul pentru a prelua de acasă trei femei gravide și a le transporta în siguranță la spital. O femeie pe nume Parascovia Gaidarlî din Taraclia a născut deja un băiat pe nume Artiom”.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, situaţia din R. Moldova se află acum „sub control”, nu există localităţi deconectate de la energia electrică, iar pe sectoarele unde deplasarea transportului este blocată se lucrează non-stop pentru deblocarea traseelor. Informaţiile de ultimă oră arată că în raionul Cahul a fost sistată parţial circulaţia transportului de tonaj mare, în raionul Cantemir este blocată o porţiune a traseului Vişniovca – Comrat, iar în raioanele Căuşeni şi Ştefan Vodă se circulă cu dificultate în apropierea a şase sate.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a raportat că în lucrările de deszăpezire sunt implicate 232 de unităţi de transport şi 185 de muncitori, care dispun de 54 de mii de tone de material antiderapant.

„Se apropie sărbătoarea sfântului Vasile şi a Anului Nou pe stil vechi. Oamenii se vor deplasa mai mult în aceste zile. Astfel, solicit autorităţilor să ia toate măsurile necesare pentru a asigura deplasarea cetăţenilor la locul de destinaţie şi a garanta securitatea acestora”, a cerut premierul Filip.

Pavel Filip a solicitat, de asemenea, să fie luate toate măsurile pentru a asigura deplasarea elevilor la şcoli şi activitatea instituţiilor de învăţământ.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Constructiv 11.01.2017 15:26

Astazi a nins si mai dens de aceea bine ca Filip a cerut mobilizarea maxima a organelor responsabile de aceasta, pentru ai ajuta pe toti cei care au nevoie si se afla in dificultate.

Adevarul 11.01.2017 15:28

Si cum cei de la Jurnal bat capul ca nu se face fata ninsorilor, daca se reuseste sa-i ajute pe cei care au nevoie? Iar drumurile sunt bine de practicat, cred ca anul acesta sa mobilizat cel mai bine.

slava 11.01.2017 15:40

Mda, dar in presa nus de ce a aparut doar femeia care a nascut in taxi. Sigur, bravo taximetristului. Dar ma refer la presa, pe medici ii criticam doar, dar faptele bune nu le scoatem in evidenta? pai de unde vreti atunci sa traiti intr-o societate sanatoasa? ba formatorilor de opini!

Radion 11.01.2017 15:40

Pe vremea lui Filat si Voronin, oamenii iarna mureau pentru ca drumurile nu erau curatite la timp, dar nu nasteau, chiar daca acum nasc in drum spre spital. Acum si medicii au un stimul mai mare de a salva vieti omenesti, mai ales cind salariile aproape sunt duble fata de acum 2-3 ani.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.04.2018 09:00 Nicolae Negru Andrian Candu și-a scos masca?

20.04.2018 09:19 Nicolae Negru Halal clasă politică nouă!

19.04.2018 09:19 Ziarul National Octavian Țâcu // Nodul sirian: Cine c...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md