16:09:56 15.12.2017
Stiri

Premierul Filip, despre cei TREI PILONI care vor contribui „la creșterea R. Moldova”

Economie 11.08.2017 13:30 Vizualizări910 Autor: Ziarul National
Premierul Filip, despre cei TREI PILONI care vor contribui „la creșterea R. Moldova”

Supremația legii, educația și o infrastructură dezvoltată reprezentă cei trei piloni importanți ai actualei guvernări pentru creșterea R. Moldova. Despre aceasta a anunțat premierul Pavel Filip, ieri, în cadrul Congresului Camerei de Comerț și Industrie.

„R. Moldova trebuie să crească pe trei piloni importanţi: supremaţia legii, educaţia şi o infrastructură dezvoltată. Atunci când nu ai posibilitatea să investeşti, nu poţi avea o educaţie calitativă sau o infrastructură modernizată. Mediul de afaceri este fundamentul de dezvoltare a unei ţări”, susține prim-ministrul.

De asemenea, Pavel Filip s-a referit la parteneriatul dintre Guvern şi mediul de afaceri care vizează creşterea economiei ţării cu aportul investiţiilor, astfel stimulând crearea de noi locuri de muncă, bine plătite.

Sursa citată a enumerat paşii întreprinşi de Executiv pentru reducerea presiunii administrative asupra antreprenorilor: „Este vorba de moratoriul pe controale timp de 6 luni, reducerea a 250 de acte permisive, promovarea amendamentelor la legislația referitoare la controalele de stat, de la 58 - la 13, plus încă cinci regulatori naţionali”.


Totodată, prim-ministrul a reiterat şi alte măsuri lansate de Guvern pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, specificând: simplificarea și unificarea raportării financiare pentru agenții economici prin intermediul Ghișeului Unic, care urmează a fi lansat în scurt timp, combaterea fenomenului salariilor în plic, precum şi dezvoltarea mai multor instrumente pentru motivarea agenților economici de a opera legal și de a respecta regimul fiscal.

La final, premierul a dat asigurări că Guvernul va urmări și în continuare implementarea reformelor și a măsurilor care vizează mediul de afaceri, inclusiv prin intermediul platformei Consiliului Economic de pe lângă Prim-ministru, a cărui membru activ este şi Camera de Comerţ.

Congresul ordinar al Camerei de Comerț și Industrie a R. Moldova este organizat o dată la cinci ani, pentru a alege Consiliul, Comisia de Cenzori, precum şi președintele CCI. În cadrul Congresului din acest an au fost prezentate direcțiile principale și programele de activitate ale CCI pentru anii 2017 – 2022.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Realist 11.08.2017 14:49

Pilonul numarul 1 e lupta cu coruptia. Restul o sa mai astepte! CNA vad ca s-a apucat, dar inca e mult de lucru

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
15.12.2017 09:19 Nicolae Negru Din nou cu fața spre Vest, cu aceleaș...

11.12.2017 09:19 Nicolae Negru Alexandru Moșanu, un politician europ...

08.12.2017 09:19 Nicolae Negru Moscova se răzbună pe Plahotniuc?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md