12:06:44 20.04.2018
Stiri

Povestea AMUZANTĂ din spatele celebrei imagini în care Einstein scoate limba

Monden 17.07.2017 09:02 Vizualizări1174 Autor: Ziarul National
Povestea AMUZANTĂ din spatele celebrei imagini în care Einstein scoate limba Sursa: click.ro

Una dintre cele mai cunoscute fotografii ale celebrului om de știință, Albert Einstein, este cea în care acesta apare în timp ce scoate limba la fotograf. Astăzi, puțini mai știu care este povestea din spatele imaginii.

Potrivit all-that-is-interesting.com, imaginea ar fi fost realizată pe 14 martie 1951, în timpul petrecerii aniversare a lui Einstein, când a împlinit 72 de ani. Pe atunci, fizicianul devenise deja notoriu în lumea științei.

În timpul petrecerii, Einstein i-a permis fotografului Arthur Sasse să-l imortalizeze în timp ce era într-o mașină, alături de niște cunoștințe. Sasse i-a cerut să mai facă însă o fotografie, dar fizicianul, aflat pe punctul de plecare, s-a simțit puțin incomod, așa că a preferat să scoată limba în momentul în care a fost fotografiat.

Arthur Sasse i-a trimis apoi și lui Einstein imaginile realizate și se pare că omului de știință i-a plăcut atât de mult fotografia în care a scos limba, încât i-a cerut mai multe copii pe care le-a inclus mai târziu pe toate felicitările pe care le trimitea apropiaților, relatează sursa citată.

Fotografia originală a fost vândută în 2009 cu exorbitanta sumă de 72.300 de dolari, devenind astfel, cel mai scump portret al unui om de știință.

Sursa: click.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md