11:14:04 22.05.2018
 
Stiri

Polițist din R. Moldova, CONDAMNAT la șase ani și jumătate de ÎNCHISOARE pentru că și-a bătut joc de un copil: L-a dus pe malul iazului și i-a ordonat să intre în apa rece

Social 17.08.2017 15:40 Vizualizări6452 Autor: Ziarul National
Polițist din R. Moldova, CONDAMNAT la șase ani și jumătate de ÎNCHISOARE pentru că și-a bătut joc de un copil: L-a dus pe malul iazului și i-a ordonat să intre în apa rece
Poză simbol

Un polițist din Ungheni a fost condamnat de prima instanță la șase ani și jumătate de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul organelor de drept pe un termen de șapte ani, pentru că și-a bătut joc de un minor, pe malul unui iaz.

Potrivit procurorilor, pe 21 septembrie 2016, șeful de post, ofițer superior de sector al IP Ungheni, îl bănuia pe un minor de un furt. Omul legii l-a reținut pe acesta, numindu-l cu cuvinte urâte în prezența mai multor persoane, și l-a dus pe malul unui iaz din raionul Ungheni.

Acolo, l-a impus pe băiat să se dezbrace, deși bătea un vânt puternic, și să intre în apă pentru a strânge plasele de pescuit, polițistul făcând glume și amuzându-se cu mai multe persoane pe mal.

Copilul refuza să se conformeze, spunând că îi este frig, iar polițistul l-a amenințat că fie îl îneacă, fie îl închide pentru 15 zile.

Până la urmă, minorul s-a supus, dar a ieșit din apă pe malul opus al iazului fiind în stare de inconștiență. Acesta a suferit hipotermie și a fost recuperat din apă de alte persoane care l-au îmbrăcat și l-au dus într-un depozit din apropiere. Apoi, copilul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Judecătorii au stabilit că polițistul a abuzat de situația sa de serviciu, a încălcat grav Legea cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului, cauzându-i victimei „durere, suferinţe fizice și psihice puternice”.

Procurorii au solicitat instanței aplicarea unei pedepse cu închisoarea pe un termen de 13 ani 10 luni și anunță că vor ataca sentința Judecătoriei Ungheni la Curtea de Apel Bălţi.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md