11:08:09 27.05.2018
 
Stiri

Partidul lui Renato Usatîi acuză că Bălțiul este supus unui atac RAIDER: „Scopul acestui COMPLOT este destituirea ilegală a lui Usatîi”

Anticorupție 11.01.2017 16:39 Vizualizări1028 Autor: Ziarul National
Partidul lui Renato Usatîi acuză că Bălțiul este supus unui atac RAIDER: „Scopul acestui COMPLOT este destituirea ilegală a lui Usatîi”

Reprezentanții „Partidului Nostru” condus de Renato Usatîi anunță un atac raider asupra municipiului Bălți din R. Moldova.

Fostul candidat al acestui partid la președinția R. Moldova, Dmitri Ciubașenco, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că acum se încearcă „acaparare a unui oraș întreg, prin metode ilegale”.

Potrivit viceprimarului de Bălți, Igor Șeremet, până la venirea administrației lui Usatîi la Bălți, orașul „practic deja era acaparat” prin ultilizarea resurselor administrative, iar în schemă ar fi implicați vicepreședintelui Parlamentului, Vladimir Vitiuc, care l-ar „proteja din umbră” pe fostul viceprimar de Bălți, Octavian Mahu, actual șef al Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Bălți, și unii șefi de întreprinderi municipale.

Gruparea s-ar face responsabilă, potrivit lui Șeremet, de „abuzuri și delapidări” din contul serviciilor publice, iar organele de drept ar refuza să pornească investigații. Prejudiciile aduse municipiului s-ar ridica la sute de milioane de lei.

„Noi am descoperit încălcări grave, spălări de bani, ne-am adresat în instanțe, însă fără rezultat. Grupurile criminale, care a fost la putere în anii precedenți, acum ar trebui să fie urmărite de organele de drept, dar acest lucru nu se face. Ei încearcă să încurce noua conducere a orașului să-și implementeze programul și vin cu acuzații asupra noastră”, a adăugat și Ciubașenco.

Totodată, Ciubașenco a menționat că Octavian Mahu este doar „un pion al mecanismului” de presiune asupra orașului Bălți, asupra administrației și autorităților orășenești, iar legătura cu celelalte detalii ale respectivului „mecanism” duce spre structurile superioare ale puterii, spre politicienii de la Chișinău. „La Chișinău, toată această grupare este protejată de vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, care pe parcursul a mai mult de zece ani s-a considerat stăpânul comunist al orașului Bălți, alături de Vladimir Voronin. Iar deasupra acestei „construcții” se află protectorul lor comun – Vlad Plahotniuc”, a subliniat sursa citată.

Vicepreședintele „Partidului Nostru” suține că scopul „acestui atac raider“ asupra administrației municipiului Bălți este de fapt demiterea lui Usatîi din funcția de primar.

„Octavian Mahu e din cale afară de compromis, din cale afară de corupt, de aceea el nu are nicio șansă de a deveni primar. Iată de ce acum Vladimir Voronin îl pregătește pentru această misiune pe fostul primar Panciuc, ca el din nou să ocupe respectivul post în cazul în care va reuși tentativa de a-l destitui din funcție pe Renato Usatîi. Deci, scopul acestui complot asupra orașului Bălți e de a-l destitui în mod ilegal din funcția de primar pe Renato Usatîi, de a intimida și demoraliza pe părtașii lui, de a deschide dosare penale pe numele consilierilor municipali și ale activiștilor „Partidului Nostru” și, în final, de a organiza în oraș noi alegeri ale primarului. În mod legal, acest lucru nu poate fi făcut, însă, pentru a-și atinge scopul, ei intenționează să modifice și legea. Una din variante este ca CEC, printr-o decizie absolut neinteligibilă, să-l demită din funcție pe Renato Usatîi. Acest complot are și un scop politic. De a lua orașul Bălți în captivitate în ajunul alegerilor parlamentare, deoarece, până acum, orașul rămâne unica „insuliță” care nu este controlată de regimul lui Plahotniuc”, a conchis Dumitru Ciubașenco.

Cei vizați nu au comentat deocamdată acuzațiile reprezentanților „Partidului Nostru”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dan Bilzerian 11.01.2017 16:51

Dacă nu venea la conducerea orașului Raneto Usatîi, sunt sigur că lucrurile stăteau altfel, dar el înfară de concerte nu a făcut nimic pentru a dezvolta capila de nord al Republicii Moldova.

Efim 11.01.2017 17:59

Nu m-as mira daca toata povestea asta special a fost inscenata pentru a sustrage atentia de la stirile cu atacul raider comis de Renato Usatii asupra Elatului.

Subiectul 90 11.01.2017 18:50

Vai de capul meu ce retardati. Din cauza ca primarul lor este un incapabil si nu poate sa faca nimic pentru oras, PN-ul il invinuieste pe Plahotniuc? Voi sunteti virali, intr-adevar :D

Maia 11.01.2017 21:43

DA de ce asa sustinere lui cel mai mare bandit? Plahotniuc sigur le face pe toate asta e 100% Usatii il calca pe git si nu poate sa il bage la duba cu dosarul fabricat si el shimba plastinca

Ilona 11.01.2017 21:50

Da de ce nu a facut nimic a facut multe doar ca nu prea poate linistit sa lureze. Si acum Dodon parca a uitat cine a ajutat sa cistige il pupa pe Plahotniuc

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md